Komemoracija povodom smrti Branke Štulić

06/16/2010 0

U Vijećnici Banskog dvora u Banjaluci održana je komemoracija povodom tragične pogibije reprezentativke BiH u raftingu Branke Štulić, koja je preminula 10. juna u bolnici Santa Kjara u Trentu od povreda zadobijenih u nesreći na Evropskom prvenstvu u Italiji.


Predsjednik Kajak-kanu kluba “Vrbas” iz Banjaluke Milan Mazalica rekao je na komemoraciji da je Branku ljubav prema brzim rijekama, nažalost, odvojila od njenih bližnjih.

“Voljela si zvijezde i postala si zvijezda draga Branka, voljela si ptice i postala si ptica koja je visoko poletjela, i u svojoj 23. godini zvijezda je pala i ptica je odletjela u zvijezde koje će krasiti nebo Banjaluke”, istakao je Mazalica u oproštajnom govoru.

On je rekao da nema dovoljo velikih riječi kojim bi opisao Branku, te da za njom danas tuguju Podgrmeč i Apatin, a ponajviše Banjaluka.

Komemoraciji su, osim porodice, prijatelja, rukovodstva i članova banjalučkog Rafting kluba “Kanjon” čiji je Štulićeva bila član, prisustvovali i ministar porodice, omladine i sporta RS Proko Dragosavljević, načelnik Odjeljenja za sport u Ministarstvu Dejan Travar, u ime predsjednika RS Rajka Kuzmanovića šef Kabineta predsjednika RS Draško Malinović, predstavnici Administratvivne službe grada Banjaluke, te mnoge ugledne ličnosti iz sportskog i javnog života Banjaluke i Srpske.

Branka Štulić biće sahranjena sutra u 13.00 časova na Novom groblju u Banjaluci.

Ona je povrijeđena 5. juna na Evropskom šampionatu u Val di Soleu kada se u toku druge trke slaloma prevrnuo čamac.

Nakon nesreće reprezentativci BiH u raftingu odlučili su da prekinu učešće na takmičenju.

(Srna)

Ostavite komentar »