Zakupci i dalje u parku “Mladen Stojanović”

06/14/2010 0

Zakupci sa dobojske buvlje pijace 14 dana borave u parku “Mladen Stojanović” u Banjaluci, gdje čekaju da ih primi neko iz Vlade Republike Srpske.


Predsjednik Udruženja trgovaca pijace Doboj Vaso Kuprešak kaže da zakupci peti put dolaze u Banjaluku da traže pomoć od Vlade, te da ih u ovih 14 dana niko nije primio.

“Tražimo da nam se otpečati stara buvlja pijaca u Doboju i da se zapečati novoizgrađeni objekat u njenoj blizini, u koji smo trebali preći, jer on nema potrebnu dokumentaciju i nelagalno je sagrađen”, podsjetio je Kuprešak.

Prema njegovim riječima, novoizgrađeni objekat trebalo je da bude zapečaćen u petak, 11. juna, ali do toga nije došlo.

Predsjednik Vlade RS Milorad Dodik primio je 30. marta predstavnike zakupaca sa dobojske buvlje pijace koji su tražili od Vlade RS da im se omogući rad na buvljoj pijaci u Doboju ili da im dobojska opština vrati 102.000 KM koje su u oktobru prošle godine uplatili za izdavanje urbanističke, građevinske i upotrebne dozvole.

Premijer Dodik je tada nazvao načelnika opštine Doboj i tražio da otpečati buvljak.

Urbanističko-građevinski inspektor Administrative službe opštine Doboj 28. jula prošle godine donio je rješenje o zabrani korištenja objekta buvlje pijace i njegovo pečaćenje do pribavljanja potrebne dokumentacije – urbanističke saglasnosti, odobrenja za građenje i upotrebne dozvole, koje vlasnik buvljaka “Autokomerc” nije izvršio, bez obzira što prodavci imaju odgovarajuće dozvole za rad.

Pečaćenje stare buvlje pijace u Doboju prouzrokovalo je burno reagovanje zakupaca tezgi, koji su 30. septembra prošle godine počeli sa mirnim protestima, prvo ispred objekta pijace, zatim ispred zgrade opštine u Doboju, da bi 27. marta nastavili protest isped zgrade Vlade RS, a 30. marta razgovarali sa premijerom Dodikom.

(Srna)

Ostavite komentar »