Dali dijete za 380 KM da plate struju

10/06/2010 0

Nakon što je tri dana provela u sigurnoj kući, zbog sumnje da su je roditelji prodali, trogodišnja djevojčica iz Broda vraćena je majci i ocu. U brodskom Centru za socijalni rad u kažu da dijete nije moglo ostati u sigurnoj kući jer nije žrtva zlostavljanja.


„Pošto nema srodničke porodice u koju bismo je smjestili, vratili smo je roditeljima“, kaže direktorka brodskog Centra za socijalni rad Sandra Čančarević-Milašin.

Skandal je izbio u subotu, kada je policiji prijavljeno da su Daliborka Čolić i njen nevenčani suprug Miroslav Ristić navodno prodali svoju djevojčicu Nataši Zečević.

Porodica Čolić-Ristić godinama živi u bedi. Supružnici nisu zaposleni, imaju šestoro djece uzrasta od jedne do devet godina, a uskoro očekuju i sedmo. Žive u tuđem stanu, u zapuštenoj garsonjeri, čiji su vlasnici umrli i nemaju nasljednika.

U Centru za socijalni rad tvrde da dijete nije prodato, nego da su djevojčicu roditelji „dali na usvajanje mimo zakonske procedure“, ali izvori bliski istrazi i komšije tvrde da su roditelji od usvojiteljke dobili 380 KM i da su tim novcem platili dug za struju. Neki čak tvrde da je u pitanju i veća suma.

„Odjednom su platili dugove, kupili veš-mašinu i još neke stvari. Pitam se odakle“, kaže jedna komšinica porodice Čolić-Ristić.

O ovoj porodici „EuroBlic“ je već pisao, apelujući da im se pomogne jer najstarija djevojčica, koja je imala razvojne smetnje, nije na vrijeme ni upisana u školu, a sva djeca su živela u siromaštvu.

Daliborka Čolić juče je, međutim, novinarima tvrdila da nije prodala dijete, nego da ga je svojevoljno dala Nataši Zečević.

„Dala sam je jer mislim da će joj tamo biti bolje. Nisam znala da treba da za to imam neke papire“, kaže Daliborka, koja će za dva mjeseca roditi sedmo dijete.

U Centru za socijalni rad kažu da je sada podnesen zahtjev za usvojenje, ali majka tvrdi da će je dati jedino Zečevićevoj koja stanuje blizu, pa će moći da viđa kćerku i da ne dolazi u obzir da djevojčicu usvoji neka druga porodica. Policija je završila uviđaj i sada je na potezu Okružno tužilaštvo u Doboju.

(EuroBlic)

Ostavite komentar »