Mostar pod video-nadzorom

10/13/2010 0

Zbog učestalih tuča maloljetnika, čelnici Mostara planiraju da uvedu video-nadzor na gradske ulice. U incidentima uglavnom učestvuju djeca koja imaju do 15 godina, kaže komandir Policijske stanice Mostar Hasan Lerić.


Gradske vlasti Mostara planiraju da uvedu video-nadzor u cijelom gradu zbog sve češćih masovnih tuča maloljetnih huligana.

Vlasti Mostara, predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona i rukovodstvo Gimnazije održali su sastanak povodom učestalih masovniih tuča huligana posljednjih dana u ovom gradu.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić rekao je da grad radi na nacrtu budžeta za narednu godinu u kojem će obezbijediti sredstva za video-nadzor koji treba da bude postavljen po cijelom gradu.

Moramo osigurati mir i sigurnost svima, rekao je Bešlić i dodao da će pozvati roditelje djece koje Policijska uprava Mostar evidentira i s njima obaviti razgovore kao i da će u aktivnosti na spriječavanju huliganstva biti uključene vaspitne institucije.

Komandir Policijske stanice Mostar Hasan Lerić rekao je da u incidentima učestvuju djeca, stara 14, 15 godina, koji u grupama dolaze u centralnu gradsku zonu i prave probleme.

Roditelji ne znaju šta oni rade, ni gdje se nalaze, rekao je Lerić.

U Gimnaziji tvrde da od ujedinjenja, nisu imali ni jedan incidenat u školi na nacionalnoj osnovi.

U posljednjih sedam dana u Mostaru su zabilježena četiri incidenta u centru gradske zone koja povezuje istočni i zapadni dio.

U incidentima su učestvovale maloljetnici, a sukobi su okarakterisani kao međunacionalni, prenose mediji u BiH.

(Intermezzo)

Ostavite komentar »