Prodali svoje trogodišnje dijete

10/05/2010 0

Miroslav Ristić i njegova vanbračna supruga Daliborka Čolić, oboje iz Broda, osumnjičeni su da su tokom vikenda prodali svoju trogodišnju djevojčicu sugrađanki Nataši Zečević za šta su dobili “određeni novčani iznos”.


I dok se zvanično čitav slučaj vodi kao “davanje djetete na usvajanje mimo zakonske procedure”, izvor “Nezavisnih” blizak istrazi potvrdio je da je Zečevića za curicu ipak dala novac njenim roditeljima.

Slučaj koji je šokirao Brod otkriven je i riješen zahvaljujući brzoj prijavi Centra za socijalni rad u Brodu i akciji policije koja je pronašla dijete i smjestila ga u sigurnu kuću.

Čitav slučaj, kako saznaju “Nezavisne”, još je u fazi istrage, a prema riječima stručnjaka iz oblasti socijalnog rada, moguće je da se ukoliko se utvrdi da se radi o krivičnom djelu trgovina djecom u njega uključi i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA).

Kako saznajemo, 2. oktobra Policijska stanica u Brodu dobila je prijavu od lokalnog Centra za socijalni rad protiv Ristića i Čolićeve.

“Nakon prijave, policija je pokrenula istragu i pronašla dijete, te ga smjestila u sigurnu kuću. Ono što je najtragičnije u čitavom slučaju jeste da su roditelji svoju trogodišnju curicu prodali za pare drugoj osobi “, naveo je izvor “Nezavisnih”.

On je pojasnio da je Zečevićeva curicu otkupila plativši roditeljima “troškove”, ali kako je potvrđeno, nesavjesni roditelji dobili su i dio novca na ruke.

O razlozima zašto se dvoje roditelja odlučilo na tako radikalan čin juče nismo mogli saznati, a kako su nam rekli rođaci osumnjičenih, Ristić i Čolićeva žive u teškim uslovima i imaju šestoro djece.

“Znam da su jako siromašni i da nemaju ni osnovne uslove za život, a kamoli telefon”, ispričao je jedan od rođaka koji je želio ostati anoniman.

S obzirom na to da u Brodu i okolini ima 39 domaćinstava sa prezimenom Zečević, juče nismo mogli stupiti u kontakt ni sa “usvojiteljicom”.

Ljerka Stanimirović, portparol Centra javne bezbjednosti (CJB) Doboj, potvrdila je juče da je Centar za socijalni rad u Brodu 2. oktobra ove godine prijavio policiji da je štićenica Centra koja živi u vanbračnoj zajednici dobrovoljno dala na usvajanje svoje dijete drugoj osobi iz Broda.

Posvojenje je, kako navodi portparol CJB Doboj, izvršeno mimo zakonske procedure.

“Policija je o svemu obavijestila dobojsko Okružno tužilaštvo i po naredbi nadležnog tužioca prikupila sva saznanja o ovom slučaju. Policija je tako utvrdila gdje se dijete nalazi, a nakon toga ono je smješteno u sigurnu kuću, a zatim vraćeno roditeljima”, pojasnila je portparol CJB Doboj.

(Intermezzo)

Ostavite komentar »