Bosanac šef pariških metro kradljivaca

02/09/2011 0

U Parizu je uhapšen građanin BiH, osumnjičen da je jedan od šefova mreže “Hamidović” koja je držala djevojke koje su krale u metrou.


Državljanin BiH (40), čiji čiji identitet nije saopšten, uhapšen je na području Pariza dok je šutirao jednu 13-godišnju djevojčicu u drugom stanju, navela je policija i dodala da su zajedno s njim bile još četiri djevojčice od 12 do 14 godina.

U trenutku hapšenja, kod sebe je imao najmanje 10.000 evra u gotovini, prenosi AFP. Prema svjedočenju devojčica, uhapšeni Bosanac ih je tjerao da kradu, najviše u metrou, a novac je davao advokatu glavnog šefa mreže Fehimu Hamidoviću, uhapšenom u novembru.

Policija je krajem novembra saopštila da je poslije tri godine istrage uhapsila Hamidovića i raskrinkala njegovu mrežu. Devojčice su morale dnevno da ukradu najmanje 300 evra.

Francuska televizija objavila je prošle nedjelje da se u mreži džeparoša i sitnih kradljivaca u evropskim gradovima, čiji je organizator Fehim Hamidović, uglavnom nalaze djevojčice i djevojke sa prostora bivše Jugoslavije, čiji je tačan broj nemoguće utvrditi.

Sve djevojčice kažu da se prezivaju Hamidović. Neke od ovih maloljetnica su trudne, iako ih policija za sada ne povezuje sa prostitucijom. Djevojčice žive u jeftinim motelima uz auto-put, smještene po tri u sobi koja košta oko 35 evra.

Policija je saopštila da djeca iz ove mreže nisu nasilna, kradu samo novac, dok novčanike i dokumente odbace. Dio novca zadrže, ali se veći dio se šalje ekspresnom poštom. Otkriveno je da su dnevno morale da ukradu najmanje 300 evra. Kako je za slanje novca potrebna lična karta u mrežu su bili uključeni i beskućnici sa francuskim dokumentima.

(Intermezzo)

Ostavite komentar »