Lažne mlade ojadile mladoženje

02/09/2011 0

Prijedorska policija razotkrila je prevare Banjalučanki Gordane Ćutković (38) i Milene Topalović (31), koje su u oglasima nudile muškarcima brak. One su, kako piše “Blic”, tokom saslušanja i priznale prevaru, zbog čega je nadležnom tužilaštvu podnesen izvještaj.


Lažne udavače su se sa žrtvama sastajale u Prijedoru, gdje su od njih uzimale novac, tvrdeći da im je neko u porodici bolestan, ili da imaju hitan problem koji moraju riješiti. Istragom je utvrđeno da su muškarci iz Bijeljine i Banjaluke na taj način prevareni za ukupno 12.000 KM.

Jedan od njih, Zlatko S. (54) iz Janje kod Bijeljine, prijavio je slučaj prevare 17. jula prošle godine. Ljubav preko žice, ovaj lakovjerni Bijeljinac platio je, prema tvrdnjama prijedorske policije, 3.200 KM.

Zlatko je dobio telefonski poziv od Banjalučanke, koja mu je nakon mjesec dana druženja preko žice zakazala sastanak u Prijedoru. Prema njegovim riječima, umjesto one sa kojom se čuo telefonom, došla je njena drugarica, koja mu je odmah tražila 3.200 KM, jer je navodno njena prijateljica trebala da plati kaparu za kupovinu kuće u Prijedoru.

Prevarantkinja je čak ponudila Zlatku da odu i kod advokata, čija se kancelarija navodno nalazi kod željezničke stanice u Prijedoru, da bi potpisali ugovor o pozajmici.

Zlatko je dao novac, a potom satima uzaludno čekao na ugovorenom mjestu, ali Banjalučanka se nije pojavila, niti je bilo advokatske kancelarije. Vrativši se u Janju, Zlatko S. je slučaj prijavio policiji.

Načelnik Stanice javne bezbjednosti Prijedor Radomir Dukić potvrdio je da su prevarantkinje privedene u policiju u decembru, i da ih je prepoznao jedan od prevarenih.

“Tražile su žrtve u oglasima slučajnim uzorkom, potom ih zvale, a onda zakazivale sastanak u Prijedoru. Nakon toga bi im uzimale novac, a onda nestajale bez traga. Uzele su u prvom navratu 3.200 KM, a sljedeći put 8.800 KM“, rekao je Dukić, dodajući da je jednu od prevarantkinja prepoznao oštećeni.

Tokom kriminalističke obrade obje su priznale krivično djelo. U prijedorskoj policiji nastavljaju istraživati ovaj slučaj, jer se pretpostavlja da žrtava ima mnogo više i da je ovaj banjalučki dvojac duže vrijeme varao.

(EuroBlic)

Ostavite komentar »