Lagumdžija želi destabilizovati situaciju

03/03/2011 0

Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Milorad Dodik izjavio je danas da predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija poziva i priziva neku vrstu scenarija koji je poznat iz želje da se destabilizuje situacija.


 

“Stanje u Federaciji i blokadu od strane SDP-a ocijenjujemo kao pokušaje da se prizove novo međunarodno intervenisanje u BiH i da se na tome istrajava”, rekao je Dodik komentarišući Lagumdžijinu izjavu da će ulice Tripolija biti Disneyland za ono što bi se moglo desiti u BiH ako ne bude formirana vlast.

On je podsjetio da ranije Lagumdžijine izjave da će poslati vojsku “ako Dodik nešto uradi” i da će od Federacije BiH napraviti Zapadnu Njemačku, a od Republike Srpske – Istočnu.

“To su sve smiješne stvari, pa pošto je pomenuo Disneyland, sve je to pomalo dječija priča”, ocijenio je Dodik dodajući da je on bio u Disneylandu, ali da ne zna da li je bio i Lagumdžija.

Predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija izjavio je da će, ako do kraja marta ne bude formirana vlast u FBiH i na državnom nivou, ulice Tripolija “biti Disneyland u odnosu na ono što bi se moglo desiti ovdje”.

(Srna)

Ostavite komentar »