Otvoreno evropsko prvenstvo “Banjaluka – Vrbas 2011″

07/14/2011 0

Svečanim defileom kroz centar Banjaluke i ceremonijom na Trgu Krajine sinoć je otvoreno Evropsko prvenstvo za juniore i seniore u kajaku i kanuu na divljim vodama “Banjaluka-Vrbas 2011″ koje je okupilo 458 takmičara iz 26 zemalja.


Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske (RS) Nada Tešanović izjavila je prilikom otvaranja da je ovim događajem Evropa došla u Banjaluku, jer se sportom stvaraju nove veze, uz očekivanje da će se ovakva dešavanja u gradu na Vrbasu nastaviti.

“Želim najboljima da osjete žar pobjede i ljepotu Vrbasa. Danas je ovdje najveći broj sportista iz 26 zemalja koji će nakon završetka takmičenja širiti glas o ljepoti Banjaluke”, rekla je Tešanovićeva.

Gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović uputio je takmičarima želje da postignu što bolji rezultat i izrazio zahvalnost Evropskoj kajak-kanu federaciji na ukazanom povjerenju Banjaluci za organizovanje ovog takmičenja.

“Svima koji ovih dana borave u Banjaluci kao gradonačelnik i predsjednik Organizacionog odbora takmičenja želim srdačnu dobrodošlicu i prijatan boravak u našem gradu”, poručio je Davidović.

Predsjednik Evropske kajak-kanu federacije Albert Vuds izjavio je da su među 458 takmičara na evropskom prvenstvu i budući olimpijski prvaci.

“Želim da se zahvalim ljudima u Banjaluci koji su dozvolili ovu `invaziju` sportista u naredna četiri dana”, rekao je Vuds koji je proglasio prvenstvo otvorenim.

U nastavku ceremonije otvaranja okupljene građane Banjaluke na Trgu Krajine zabavljala je grupa “Elemental”.

(Srna)

Ostavite komentar »