Posljednje pripreme pred Evropsko prvenstvo u kajaku i kanuu „Banjaluka Vrbas 2011“

07/07/2011 0

Banjaluka – U Administrativnoj službi Grada danas, 7. jula, održana je peta sjednica Organizacionog odbora Evropskog prvenstva za juniore i seniore do 23 godine u kajaku i kanuu na divljim vodama, koje će biti održano u Banjoj Luci, na rijeci Vrbas.


Predsjednik Organizacionog odbora, Dragoljub Davidović, rekao je da tehničke pripreme na stazi u kanjonu Tijesno teku prema planu i da staza potpuno spremno dočekuje takmičare, kao i da su se stekli svi uslovi da prvenstvo može biti održano. Gradonačelnik Banje Luke je još jednom podvukao da ovo prvenstvo za naš grad nema samo sportski, već i turistički značaj, i svakako predstavlja priliku da se „krajiška ljepotica“ predstavi Evropi i svijetu u pozitivnom smislu.

Predstavnici Komisije za logistiku kazali su da su u Banjoj Luci boravili članovi Evropske kajak-kanu federacije i da se veoma zadovoljni kvalitetom i uslovima na stazi. Takođe, predstavnici Hidroelektrane Bočac potvrdili su da će zahtjevi organizatora, kada je u pitanju regulacija vode za vrijeme treninga i takmičenja, biti u potpunosti ispoštovani.

Do sada su prijavljeni takmičari iz 26 zemalja, tako da će ovo Evropsko prvenstvo biti jedno od najmasovnijih. Od komisije za antidoping kontrolu i medicinsku zaštitu saznajemo da će svi učesnici imati maksimalnu medicinsku njegu, s tim da će služba Hitne pomoći osigurati dežurstva, a svi eventualno teže povrijeđeni biće upućeni u KC Banja Luka.

Takođe, za prvenstvo vlada veliki interes medija iz BiH i regiona, a do sada su akreditovana 22 medija. Svečano otvaranje prvenstva biće upriličeno 13. jula na Trgu Krajine, kvalifikacione trke su na programu 14. i 15. jula, finala 16. i 17, dok će svečano zatvaranje biti obavljeno 17. jula na tvrđavi Kastel.

Podsjećamo, sutra, 8. jula, u 9.00 časova počinje poseban režim saobraćaja na magistralnom putu M16 Banja Luka-Jajce, u kanjonu Tijesno. Vozila će do 12. jula i 18. jula biti naizmjenično propuštana jednom kolovoznom trakom, dok će u periodu od 13. do 17. jula, na snazi biti potpuna obustava saobraćaja. Alternativni pravci kretanja su Banja Luka-Kola-Krupa na Vrbasu i Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad-Crna rijeka.

(Intermezzo)

Ostavite komentar »