Samanta Stosur osvojila prvi grend slem u karijeri

09/12/2011 0
Samanta Stosur osvojila prvi grend slem u karijeri

Samanta Stosur je fenomenalnom igrom potpuno dominirala na najvećem teniskom terenu na svijetu, za nešto preko sat riješila sve (6:2, 6:3) i Australiji donijela 61. grend slem titulu, ali tek prvu od 1980. godine!Serena Vilijams je na US open došla kao velika favoritkinja, svi su bili ubijeđeni da niko ne može da je zaustavi.

A kada je još u polufinalu, u noći između subote i nedjelje, preslišala Karolin Voznijacki (6:2, 6:4), činilo se da se u trofejnoj sali porodice Vilijams otvara mjesto za deveti pehar iz Velike jabuke (pet je prigrabila Venus).

Ali, najbolji izdanak američke dinastije je zaustavila djevojka iz zaboravljene teniske velesile – Samanta Stosur je fenomenalnom igrom potpuno dominirala na najvećem teniskom terenu na svijetu, za nešto preko sat riješila sve (6:2, 6:3) i Australiji donijela 61. grend slem titulu, ali tek prvu od 1980. godine!

Tada je Ivon Gulagong-Koli slavila na Vimbldonu, dok je posljednja igračica sa najmanjeg kontinenta koja je osvojila titulu u Njujorku bila legendarna Margaret Kort davne 1973.

O ovome sam mogla samo da sanjam. Ovo je najuzbudljiviji dan u mom životu, ne mogu da opišem kako se sada osjećam, rekla je Stosur, kojoj je pripao ček vrijedan 1,8 miliona dolara.

Djevojka koja je osvojila dvije grend slem titule u dublu tako je i definitivno pokazala da je jedna od najboljih igračica na planeti, jer u kakvoj god da je formi Serena, nju je gotovo nemoguće tako pregaziti.

Doduše, tamnoputa Amerikanka je samo na momente podsjećala na igračicu kakvu svi znaju, ali joj ni 27-godišnjakinja iz Brizbejna nije dala da diše.

Serena je jedini trzaj napravila nakon prvog gema 2. seta, kada joj je sudija Eva Azderaki oduzela poen, a samim tim i gem, jer je počela prerano da slavi.

Tada je preokrenula na 2:1, ali je to bilo sve, Stosur je ponovo uspostavila potpunu kontrolu…

Finale je trajalo samo 67 minuta, a Serena je za to vrijeme napravila 23 neiznuđene greške (Stosur 11), dok je broj vinera bio isti (po 18).

 

Related posts:

Ostavite komentar »