Zabranjen rad u 41 kladionici

09/24/2011 0
Zabranjen rad u 41 kladionici

Tržišni inspektori u proteklom periodu zabranili su rad 41 sportske kladionice i podnijeli 43 prekršajne prijave, rekao je novinarima direktor Republičke uprave za inspekcijske poslove Republike Srpske, Slavko Subotić.

Republička tržišna inspekcija kontrolisala je legalnost rada u 261 sportskoj kladionici, utvrđeno je da su u 80 odsto slučajeva ispoštovani propisi o zapošljavanju, dok je u 16 kladionica zatečeno 45 neprijavljenih radnika. Nad 35 sportskih kladionica, koje nisu radile u vrijeme najavljene inspekcijske akcije, biće pojačan nadzor i ovi objekti bi mogli biti tretirani kao “posebno rizični privredni subjekti”.

Što se tiče vlasnika zapečaćenih kladionica, oni će se suočiti sa prekršajnom kaznom u maksimalnom iznosu od 10.000 maraka, a sve dokumente za otvaranje kladionice po zakonu mogu dobiti narednih dana. Usljed raznih prekršaja, zabranjen je rad za osam preduzeća za promet robe široke potrošnje, a inspektori su tokom kontrole otkrili razne nepravilnosti u 64 preduzeća.

Zbog nedostatka potrebnih atesta, kontrolisane su asfaltne baze i šljunkare, pri čemu je zabranjen rad u dvije asfaltne baze kao i kod 13 šljunkara.

Related posts:

Ostavite komentar »