428 bendova se prijavilo na šesti Jelen Demofest

04/17/2013 0
428 bendova se prijavilo na šesti Jelen Demofest

Konkurs šestog Jelen Demofesta zatvoren je oficijelno 15.04. u 23:59:59 i do tog trenutka na našu adresu je stiglo 428 prijava bendova iz šest zemalja regiona: Srbije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Makedonije i Slovenije.

Najviše prijava stiglo je iz Srbije, čak 175, dok je iz BiH stiglo 110. Slijede ih Hrvatska sa 78 prijava, Slovenija sa 36, Makedonija sa 17 i Crna Gora sa 12. Stiglo nam je i nekoliko prijava iz Italije, Austrije, čak i Bugarske, ali zbog propozicija festivala koje geografski prostor sa kojeg učesnici dolaze ograničavaju na šest pomenutih zemalja, nismo u mogućnosti da njihove prijave uvažimo.

„Izuzetno nam je drago što su bendovi i ove godine pokazali ogroman interes za naš festival i učešće u takmičarskom dijelu programa. To još jednom potvrđuje važnost Jelen Demofesta za cijeli region i potrebu bendova da pokažu kvalitet svog autorskog izražaja,“ ističu iz organizacionog tima Jelen Demofesta.

Sve prijave danas su otputovale na adrese članova žirija koji imaju zadatak da do 15.06. preslušaju svih 856 pristiglih numera te da odluče kojih to 30 bendova, prema njihovom stručnom mišljenju, zaslužuje da zasvira na velikoj bini Jelen Demofesta od 18. do 20. jula.

Na dan objave rezultata glasanja stručnog žirija, 15.06., objavićemo i imena članova žirija pred kojima je zaista težak zadatak.

Do prvog dana šestog Jelen Demofesta ostalo je još tačno 3 mjeseca i jedan dan. Uskoro će biti poznati i učesnici revijalnog dijela programa, kao i dnevni program festivala. Podsjetimo, ulaz na sve sadržaje predstojećeg Jelen Demofesta biće besplatan

(Intermezzo)

Ostavite komentar »