Banja Luka obilježava Dan grada – 22. april

04/18/2013 0
Banja Luka obilježava Dan grada – 22. april

Gradonačelnik Banje Luke, Slobodan Gavranović, rekao je da je sve spremno za centralni događaj obilježavanja Dana grada, a to je svečana akademija, koja je će biti održana 22. aprila u Banskom dvoru.


On je istakao da će na toj akademiji biti uručene tradicionalne aprilske nagrade Grada Banja Luka.
„Ove godine ćemo uručiti 11 priznanja, i to dva Zlatna grba, sedam plaketa i dvije nagrade mladima“ – pojasnio je Gavranović.

Gradonačelnik je podsjetio da su manifestacije povodom proslave Dana grada počele 12. aprila i da će trajati do 28. ovog mjeseca.
„U programu imamo oko 45 kulturnih, sportskih i drugih manifestacija. Poseban akcenat stavili smo na to da pojedine događaje izmjestimo iz centra grada, odnosno da oni budu održani i u seoskim mjesnim zajednicama, jer je 22. april praznik svih građana Banje Luke. Animirali smo i naše najmlađe sugrađane da nam se priključe u obilježavanju Dana grada. Takođe, sa velikim zadovoljstvom mogu najaviti i koncert prvaka Beogradske opere, koji će biti održan 23. aprila u Banskom dvoru. Ovaj koncert predstavlja poklon Generalnog konzulata Republike Srbije u Banjoj Luci i Grada Beograda našem gradu“ – kazao je Gavranović.
On je napomenuo da će u petak, 19. aprila, u 18.00 časova, u Muzičkom paviljonu  biti upriličena izložba likovnih i literarnih radova učenika banjalučkih osnovnih škola. Takođe, gradonačelnik je najavio, da će, prema tradiciji, na sam Dan grada – 22. aprila, biti položeni vijenci na više lokacija u gradu.

Gradonačelnik Gavranović je dodao da je situacija u društvu teška, ali da ne možemo i ne smijemo klonuti duhom, već da se trebamo uhvatiti ukoštac sa problemima.
„Tačno je da će ovogodišnje obilježavanje Dana grada proteći uz manje izdatke sredstava iz budžeta, ali to ne znači da ponuđeni programi nisu kvalitetni. Moramo biti realni, svjesni težine situacije u društvu, kao i naše odgovornosti da tu situaciju mijenjamo nabolje“ – poručio je gradonačelnik najvećeg grada RS.
Slobodan Gavranović je iskoristio veoma posjećenu konferenciju za novinare da svim građanima Banje Luke čestita Dan grada – 22. april.

Načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, Zoran Novaković, izjavio je da su sve komunalne gradske službe u punom pogonu. Prema njegovim riječima, užurbano se radi na odvozu krupnog i običnog otpada, pranju ulica i obilježavanju saobraćajnica, tako da će grad biti čist i uredan, kako bi u najljepšem svjetlu obilježili Dan grada.

(Intermezzo)

Ostavite komentar »