Ratnički ples uz The Prodigy na Exitu

04/29/2013 0
Ratnički ples uz The Prodigy na Exitu

EXIT R:evolucija se širi iz dana u dan, pa će tako po prvi put u istoriji EXIT-a biti održan festival unutar festivala. Warriors Dance festival, koji je u prethodnih nekoliko godina okupio više stotina hiljada ljudi na tri razlićita kontinenta, i čije je prošlogodišnje izdanje u Srbiji nominovano za najbolji novi evropski muzički festival, biće održan ove godine 12. jula u Novom Sadu, na Petrovaradinskoj tvrđavi u okviru EXIT festivala.

Warriors Dance veče na EXITu predvodiće kultni sastav The Prodigy, koji su ujedno i osnivači ovog festivala, a pored njih nastupiće i već najavljeni DJ Fresh sa svojim live bendom, Feed Me (DJ set), The Protoypes, Brookes Brothers, kao i najnoviji članovi R:Evolucije, sastavi South Central i Eyesburn.

„Beogradski Warriors Dance Festival je bio nevjerovatno iskustvo“ navodi se u saopštenju grupe The Prodigy. „Dobili smo na hiljade pisama fanova koji su insistirali da se Warriors Dance i ove godine desi u Srbiji, i nije bilo boljeg izbora nego da ovogodišnje izdanje održimo u okviru EXITa, jednog od najpriznatijih svetskih muzičkih festivala.“

„Veoma smo ponosni što se jedan od najznajčajnijih svjetskih bendova svih vremena pridružuje organizacionom timu EXITa. Posebnu ekskuzivu daje činjenica da će izdanje Warriors Dance na EXITu biti jedino izdanje ovog festivala na evropskom tlu u 2013. godini.” izjavio je Ivan Milivojev, jedan od osnivača EXIT festivala.

Poslije dva nastupa koji su okarakterisani kao jedni od najboljih u istoriji EXITa, The Prodigy dolaze u sasvim novom izdanju, u okviru putujućeg festivala Warriors Dance, praćeni velikim brojem vrhunskih izvođača i scenografijom koja ima za cilj da dočara slobodu duha i napravi pozornicu za audio-vizuelni doživljaj koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Warriors Dance donosi eksplozivnu mješavinu jakih bitova i režećih gitara, vanvremenske dance hitove grupe The Prodigy i fuziju muzičkih pravaca koji dižu atmosferu do vrhunca i dalje, čineći ga jedinstvenim festivalskim iskustvom. Cijela tvrđava će biti dekorisana urbanim umjetničkim instalacijama i stotinama Warriors Dance zastava koje će najaviti i dati podlogu nadolazećem spektaklu.

Liam Howlett, Keith Flint i Maxim Reality njeguju jake veze sa srpskom publikom koja i dalje pamti nezaboravni beogradski koncert iz 1995. godine, koji je ujedno bio i njihov prvi internacionalni nastup, ali i šou koji su dvaput pravili na Petrovaradinskoj tvrđavi. Od domaćina Warriors Dance-a se očekuje da izvedu sve hitove koji su obilježili njihovu karijeru, poput „Firestarter“, „Smack My Bitch Up“ i „Voodoo People“, ali i pjesme sa najnovijeg albuma koji nosi radni naziv „How To Steal A Jet Fighter“.

Uz The Prodigy, na glavnoj bini EXITa nastupiće i DJ Fresh u vidu ekskluzivnog živog nastupa sa svojim bendom koji predstavlja jednu od najtraženijih festivalskih atrakcija ovog leta.

EXIT sa ponosom predstavlja i nastupe sastava South Central, kao i legendi domaće scene, grupe Eyesburn. South Central duguju svoj planetarni uspjeh Liamu Howlettu koji im je uputio poziv na saradnju videvši njihov performans. Iza sebe imaju koncerte uz The Prodigy, Rage Against The Machine i Pendulum, kao i remikse za DJ Fresha, Steve Aokija i, naravno, The Prodigy.

Krug izvođača će zatvoriti već najavljeni Feed Me, The Prototypes i Brookes Brothers, koji brane čast UKF Musica.

Ostavite komentar »