Terme Tuhelj: Unaprijedite svoj stil življenja

04/26/2013 0
Terme Tuhelj: Unaprijedite svoj stil življenja

Na samo par sati vožnje od Banjaluke smješten je vodeći centar hrvatskog kontinentalnog turizma, generator razvoja turizma u Krapinsko-zagorskoj županiji, ali i veoma privlačna destinacija kada su u pitanju wellness programi i termalne vode. Riječ je o termama Tuhelj, o kojima podaci o ljekovitosti voda i blata datiraju još iz rimskog doba.

Od tada do danas mnogo toga je promijenjeno, a terme Tuhelj dobijaju svakog dana sve veću sličnost sa prestižnim svjetskim wellnes i turističkim centrima.

Bogati izvori mineralne vode, temperature 32,5 °C, omogućuju kupanje tokom cijele godine u nekoliko otvorenih i zatvorenih bazena. Ovog vikenda,  27. aprila, se otvara sezona i vanjskih kupališta, koja zajedno sa unutrašnjim čine Vodeni planet najveći u Hrvatskoj.

Prošle godine uspješan razvoj potvrdila je i investicija u visini 12 miliona eura kojom je obuhvaćena izgradnja novog hotela Well****, kao i obnova dijela postojećeg hotela, restorana i recepcije.

Novi hotel ima 126 dvokrevetnih soba (od toga 6 apartmana) i moderan višenamenski kongresni centar za cca. 500 osoba (mogućnost dijeljenja na manje sale), koji su povezani hodnikom sa grijanjem. Inovativnim arhitektonskim rješenjima hotel se na odličan način uključio u postojeće okruženje, što je od naročitog značaja prije svega zbog blizine Dvorca Mihanović, kao i činjenice da je izgrađen na zaštićenom kulturnom području.

U okviru projekta takođe je uvećan postojeći wellness centar, izgradnjom dodatne spoljne panoramske finske saune i dvije dodatne kabine za tretmane u SPAeVITA centru (Hamam wellness suite za uživanje). Crvena nit ovog dijela projekta je priča o termalnom blatu, po kojem je Terme Tuhelj prepoznatljiva, i koje će u budućnosti sve više uključivati u svoju wellness ponudu. Ponuda će biti unapređivana i bazirana isključivo na jedinstvenim prirodnim resursima, ako što su termalna voda, peloidno blato, bogatstvo zagorske flore, kao i iskustvo, znanje i dodir naših terapeuta. Tom investicijom, smeštajni kapaciteti Terma Tuhelj biće povećane na 270 soba, odnosno preko 500 ležajeva.

Terme Tuhelj je tako postala destinacija za unapređenje stila življenja, obrazovanje i zabavu.

U wellness pakete uvršteni su duhovnost, alternativne i Selfness programe, koji su zasnovani na savjetovanju o zdravijem i kvalitetnijem životu. U programe se uključuju i ljekovito blato, dok ćemo sve nove i postojeće tretmane obogaćuju sa dodatnim uslugama i savjetima.

Nova finska sauna na terasi Sveta sauna sa staklenim zidom i pogledom na zagorska brda je naš najveći adut u najvećem sauna centru u Hrvatskoj. U SPAeVITA centru nege i ljepote uređene su dodatne kabine za vrhunske tretmane – hamam i wellness suite. Posebna pažnja posvećena je pripremi wellness paketa, koji su usredsređeni na rješavanje potreba gosta – npr. rješavanje problema sa tjelesnom težinom, modernih “bolesti” – problemi sa kičmenim stubom, kao i oslobađanje od raznih oblika stresa, uz kombinaciju novih tehnika kretanja i fizičkih aktivnosti.

Sportski centar u sklopu ovog kompleksa nudi izbor različitih sportskih terena (tenis, košarka, nogomet – travnato i betonsko igralište, mali fudbal, stoni tenis, fitness i sportska dvorana, mini golf) te pripreme za profesionalne sportaše i rekreativce.

Best Buy Award

Terme Tuhelj dobitnik je nagrade „Best Buy Award“ za wellness i kupalište, kao destinacija sa najboljim odnosom cijene i kvaliteta u Hrvatskoj po izboru korisnika. To je sertifikat i medalja kojom se označavaju proizvodi i usluge na tržištu koje nude najveću vrijednost za uloženi novac. “Best Buy Award” status mogu steći samo proizvodi i usluge koje su u specijalnoj studiji koju sprovodi Međunarodni centar za istraživanje tržišta – GfK – u samom vrhu liste.

Hotel Well

Picture 1 of 16

Hamam – praznik za tijelo i dušu

Ove godine u Termama Tuhelj ponuda je obogaćena i Hamamima. Hamamom je tursko, odnosno orijentalno kupatilo. U hamamu se ne pročišćava samo tijelo. Posjeta hamamu je pravi praznik za tijelo i dušu. Prostorija hamama obuhvata tursku saunu, prostoriju sa velikim zagrijanim kamenim stolom i odmorište, gdje se opuštate poslije samog rituala. Ritual hamam je pravo uživanje, koje uključuje:
• korišćenje parne saune
• različite pilinge i piling specijalnom rukavicom
• obloge
• obilje pene i trljanje tijela.

Poslije čišćenja kože slijedi masaža, odnosno trljanje tijela sapunicom. Efekat masaže nastupa trenutno: nevjerovatno čista i glatka koža i opuštanje… Uživanje se dopunjuje čašicom šampanjca ili čajem uz meze.

Sauna i za djecu

Sauna ima izuzetno brojne pozitivne i ljekovite efekte na tijelo. Toplota širi pore u koži i znojenjem se izbacuju prašina, odumrla koža, toksini… Pomoću saune poboljšavamo i svoj imuni sistem, branimo se od prehlada, astme, bronhitisa. Toplota u sauni tjelesnu temperaturu podiže na 38°C i tijelo počinje da se ponaša isto kao pri povišenoj tjelesnoj temperaturi. Počinje da stvara bijela krvna zrnca i antitijela, a time počinje prirodni proces liječenja i jačanja imunog sistema.

Selfness programi

Selfness je – po mišljenju njemačkog istraživača trendova Matijasa Horksa – kasna faza razvoja wellnessa, koja će prerasti u popularan trend za dostizanje ispunjenog, istinskog života. Popularna strategija puta do blagostanja uz podršku wellnessa dostigla je svoje limite. Wellness više nije dovoljan. Ljudima je potrebno više od uživanja. Selfness znači korak naprijed od trenutnog opuštanja do trajne unutrašnje promjene. Selfness ukazuje na smjer povratka samom sebi. Pojedinac se, uz podršku stručnjaka, sam sukobljava sa preprekama koje onemogućavaju njegovo samoostvarivanje u svim oblastima života.

Superbrands

Brend Terme Tuhelj je 2011. godine primljen u klub najboljih hrvatskih brendova prema kriterijumima SUPERBRANDS CROATIA 2011/2012 i prema rezultatima istraživanja agencija GfK, Hendal Market Research, Membr, Nielsen, Prizma i Ipsos Plus.

Podrška svim programima u Termama Tuhelj čine probrana ishrana, prirodno okruženje i jedinstvena termalna voda. Ona ima dokazano pozitivan uticaj na biopolje pojedinca. Sadrži mineral silicijum, koji se uključuje u mnoge ćelijske procese značajne za zdravlje vezivnih tkiva, kostiju i hrskavice. Zato je terapija pijenja termalne vode ključan sadržaj svih programa. Usljed specifične, niske vrijednosti minerala dodatno podstiče i pročišćavanje tijela. Kupke u termalnoj vodi opuštaju i poboljšavaju prokrvljenost svih tkiva u tijelu.

Svom tijelu morate priuštiti da se umiri. Svako može i ima vremena. Ukoliko svakog sata samo jedan minut posvetite sebi – za nekoliko dubokih udisaja i istezanje tijela, vizuelizaciju onoga što vas umiruje, „uravnotežava“ – već poslije nekoliko nedjelja upražnjavanja toga osjetićete promjenu. Ponovo ćete osjećati sebe. I niste daleko od „klika“: vjerujem da mogu više. Tada ćete vlastiti život uzeti u svoje ruke. Oživjećete i živjećete selfness.

(Intermezzo)

Related posts:

Ostavite komentar »