Zeleni vir nikad zeleniji – zarastao u travu

04/26/2013 0
Zeleni vir nikad zeleniji – zarastao u travu

Mještani Vrbanje nezadovoljni su jer trava na kupalištu Zeleni vir nije pokošena, pa se plaše da, ako to ne bude učinjeno sljedećih dana, na ovom izletištu neće moći uživati tokom prvomajskih praznika.

Iz Omladinske organizacije “Vrbanja” apeluju na gradske vlasti da posvete više pažnje ovom kupalištu, koje pored toga što nije pokošeno ima problem i sa odlaganjem smeća.

- Prije osam godina zahvaljujući donaciji Vlade Švedske plaža je uređena, postavljene su klupe i mjesto za roštiljanje. Od tada ništa više nije urađeno na ovom kupalištu, osim redovnog održavanja svake godine – rekao je predsjednik organizacije Milan Ćurlić ističući da posjetioci Zelenog vira ne bi voljeli da ovo kupalište bude zapostavljeno.

Želja omladinaca, ali i ostalih mještana Vrbanje je da se saniraju klupe na ovom izletištu, te da tokom sezone kupanja na plaži boravi spasilac, što do sada nije bio slučaj.

- Ostala kupališta su obezbijeđena, ali ovo nije. Ljeti, dok traje sezona kupanja na Zelenom viru dnevno boravi više od 300 osoba. Među njima bude dosta djece i neplivača, na koje roditelji usmjeravaju svu svoju pažnju – priča Ćurlić.

Kako kaže, kupalište ima poseban značaj za Omladinsku organizaciju “Vrbas”, jer na njemu održavaju brojne manifestacije.

- Mi se trudimo i vodimo računa o tom izletištu i ne bismo voljeli da bude zapostavljeno i da propadne. Bilo bi lijepo kada bi bilo zasađeno i drveće – rekao je Ćurlić.

U Odjeljenju za stambene i komunalne poslove i poslove saobraćaja ističu da su se gradske vlasti potrudile da urede sva izletišta prije Praznika rada.

- Građani ne treba da brinu, jer će plaža Zeleni vir, kao i ostala izletišta koja još nismo uspjeli da uredimo biti spremna i pokošena do Prvog maja – rekao je načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković.

Sanacija

Novaković je rekao da će se poslije izbora izvođača radova pristupiti sanaciji klupa kako na ovoj plaži, tako i u ostalim dijelovima grada.

- Svjesni smo da su na tom mjestu korpe za otpatke neophodne, ali moramo naći neko drugo rješenje, jer se dešavalo da ih nesavjesni pojedinci uništavaju. Nije efikasno da neprestano postavljamo nove kante. Naći ćemo rješenje i za ovaj problem – rekao je Novaković.

(Glas Srpske/Intermezzo)

Related posts:

Ostavite komentar »