5 savjeta za ljeto u kancelariji

05/27/2013 0
5 savjeta za ljeto u kancelariji

Ljeto je pred nama. Teško je izgledati lijepo i svježe i na +30 nakon cijelog dana provedenog u kancelariji, no slijedi nekoliko savjeta koji će vam pomoći u tome da se na vrijeme pripremite za visoke temperature.

Puder – Tokom ljetnih mjeseci izbjegavajte pudere. Pronađite odgovarajuće kreme u boji lagane teksture, BB kreme, i sl. (naravno uvijek sa zaštitnim faktorom) jer ćete na vrućinama uz puder izgledati starije, vaše bore će doći do izražaja, a vaše lice neće moći disati pa ćete sebi prouzročiti samo dodatne probleme koje ćete se još dugo rješavati.

Korektor – Ukoliko volite ljetne zabave i šetnje, te duže ostajete budni onda se naviknite na to da u torbici uvijek imate korektor. On će prikriti podočnjake, a vi ćete izgledati svježe i odmorno u svakom trenutku.

Obrazi – Nemojte koristiti isto rumenilo tokom zime i ljeta. Sada potražite boju koja će više odgovarati na vašu preplanulu put.

Maskara – Ovog proljeća sebi kupite i vodootpornu maskaru. I sami znate koliko maskara koja se razmazuje može pokvariti utisak, potrudite se da se to vama ne dogodi.

Ruž – Sjajila ove sezone nisu moderna kao prije. Umjesto sjajila kupite sebi ruž nešto jače boje koji će vam dati glamurozniji izgled, te ćete uz manje truda izgledati bolje.

(Intermezzo)

Related posts:

Ostavite komentar »