Avon obilježava 10 godina uspješnog poslovanja u BiH

05/09/2013 0
Avon obilježava 10 godina uspješnog poslovanja u BiH

Avon, kompanija za žene i jedna od vodećih svjetskih kozmetičkih kompanija u direktnoj prodaji, ove godine obilježava 10 godina od početka poslovanja u Bosni i Hercegovini.

Od 2003. godine Avon na tržištu BiH ženama nudi visokokvalitetne proizvode po povoljnim cijenama, te pruža mogućnost dodatnog prihoda kako bi ostvarile ekonomsku nezavisnost i poboljšale svoje živote.

Riječ je o kompaniji s bogatim nasljeđem i tradicijom, temeljenoj na čvrstim vrijednostima i viziji koja vodi Avon od osnivanja u SAD-u prije 127 godina. Avon Bosna i Hercegovina nalazi se u jednoj od najuspješnijih regija u Europi, zajedno sa Mađarskom, Hrvatskom i Slovenijom. 2007. godine Avon BiH je dobila nagradu kao zemlja s najvećim rastom aktivnih Članova Kluba „2007 CEE ACTIVE STAFF GROWTH AWARD“. Posebni Avon karavan, kao najveći medijski event, 2005. je godine povezao čitavu BiH sa sakupljenih 25.000 poljubaca. Uspjeh je nastavljen i zadnjih godinu dana kada se ostvaruju pozitivni i unutar timova do sada i najbolji rezultati.

„U toku prvih deset godina poslovanja u BiH, pokazali smo da smo najjača kompanija direktne prodaje kozmetike, te jedna od vodećih kozmetičkih kompanija, sa visokim 3. mjestom u prodaji make up-a i parfema u BiH. Razdoblje rasta Avona posmatram kao zajedničko iskustvo, neprestani rast i razvoj i nas kao  pojedinaca, ali i kompanije. Iako se kompanija svakim danom širi, naše temeljne vrijednosti ostaju iste. Ono na šta smo posebno fokusirani, svih ovih godina, je stalno poboljšanje naših proizvoda, usluga i modela direktne prodaje kako bismo na najbolji način zadovoljili potrebe žena kako na globalnom, tako i na tržištu BiH. Veoma sam zadovoljan postignutim uspjesima Avon BiH tima i istinski se zahvaljujem svima. Siguran sam da će se naši uspjesi nastaviti i u budućnosti i veselim se zajedničkoj saradnji i novim izazovima“, rekao je Mustafa Halilović, Viši voditelj prodaje za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Sloveniju povodom ove značajne proslave.

Kao jednu od tajni uspjeha u Avonu ističu važnost poznavanja potreba korisnika i Članova Kluba i stalno unaprijeđenje odnosa s njima. Tokom svake kampanje, koja traje po 3 sedmice, Avon lansira nove proizvode i nudi neodoljive ponude, a godišnje izdaje 17 brošura. Avon istinski vjeruje kako su ljudi najveće bogatstvo kompanije. Prihvaća različitost zaposlenika te osigurava priliku za razvoj i napredak svakom zaposleniku te ih nagrađuje u skladu s tim.

Ponosan sam na Avonovu dugu tradiciju predanosti ženama koja uključuje  društveno odgovorne projekte, ali i na naš rad direktne prodaje koji svakoj ženi u BiH nudi mogućnost finansijske nezavisnosti. U svakom slučaju, iza nas je tek prvih 10 izazovnih i uzbudljivih godina tokom kojih je Avon BiH ostao kompanija vjerna globalnim principima, a istovremeno prilagođena lokalnim posebnostima. Želim zahvaliti kolegama i partnerima, svima nam čestitati prvih 10 godina Avona u BiH i znam da je pred nama još puno izazova i uspjeha koje ćemo zajednički ostvariti“, riječi su Damira Harmandića, Voditelja prodaje za Bosnu i Hercegovinu.

Avonu je 10. rođendan čestitala i dugogodišnja voditeljica Zone 003 Hana Fejzić:  „Avon je kompanija koja mi je omogućila da učim, sanjam i svakodnevno stičem nova iskustva. Želim da iskoristim priliku i da zahvalim Avonu što omogućava svojim saradnicama, liderima, ženama sticanje samopouzdanja kako u poslu, tako i u privatnom životu. Čestitam svim Članovima Kluba i korisnicima prvih 10. uspješnih godina poslovanja.„

U povodu jubilarnog 10. rođendana, u Avonu su otkrili koji su proizvodi najčešće naručivani tokom tih prvih 10 godina. Titulu najprodavanijeg proizvodi nosi Advance Tecniques serum za vrhove kose: svakih se sat vremena u zadnjih 10 godina u našoj državi proda čak 3 seruma. Drugo mjesto drže Nailwear Pro+ lakovi za nokte koji se naruče svakih pola sata. Anti-stres podloga, Color Trend ruž za usne i SuperShock maskara su omiljeni make-up proizvodi, a Pur Blanca omiljeni miris Avonovih korisnica. U prvih su 10 godina Avona u Bosni i Hercegovini, kvaliteta i neodoljive ponude Avonovih proizvoda pronašle put do stalnih i zadovoljnih korisnika.

(Intermezzo)

Ostavite komentar »