Kabare predstava Brak ustvari ljubav

05/29/2013 0
Kabare predstava Brak ustvari ljubav

Banja Luka College i Kulturni centar „Banski dvor“ svake godine, povodom Spasovdana slave Grada, poklanjaju građanima Banja Luke jedan kulturni događaj. Ove godine to je kabare Kristine i Vladana Savića „Brak ustvari ljubav“. Predstava će se održati u nedjelju, 2.6. sa početkom u 20 časova u koncertnoj dvorani Banskog dvora.

Tekst, režiju i glavnu ulogu potpisuje glumac Vladan Savić, prvak Pozorišta na Terazijama, a pored njega u predstavi igra i Kristina Savić, vokalni solista i glumica. Kostime i scenografiju osmislila je Snežana Šimić, dok je koreografiju uradila Snežana Vesković Zablećanski.

Predstava “Brak ustvari ljubav”, nastala je na temelju kabarea “Kako razumeti Srbe”, koji se još uvijek sa uspjehom izvodi na sceni Pozorišta na Terazijama i koji je doživio 120 izvodjenja. U toj predstavi su protagonisti novog kabarea stekli toliko potrebno iskustvo za ovaj, po mnogima najteži žanr u pozorištu.

Kabare “Brak ustvari ljubav” bavi se ljubavno-bračnim životom jednog para, uzletima i nizbrdicama bračnog života, uz ideju da ništa nije teško i nemoguće ako postoji prava ljubav i ako se na brak gleda kao tim, ekipu koja sve postiže oslanjajući se na saigrača. U ovim smutnim vremenima, gdje se sve više brakova raspada, ovo je podrška toj prirodnoj i lijepoj instituciji-braku.

Predstava je filovana mnoštvom živo otpjevanih muzičkih numera, koji su vješto involvirani u radnju, pa se na momente može osjetiti prava koncertna atmosvera. Takodje, trudili smo se da, pored muzike bude i finog, elegantnog humora. Predstava je lišena bilo kakve politike, psovki i diletantskog podilaženja publici.

(Intermezzo)

Related posts:

Ostavite komentar »