Studentsko takmičenje Računovodstvo 2013

05/24/2013 0
Studentsko takmičenje Računovodstvo 2013

Visoka škola Banja Luka College organizuje po treći put studentsko takmičenje iz oblasti računovodstva pod nazivom „Računovodstvo 2013“. Ovo takmičenje će se održati 24. i 25. maja, u prostorijama Banja Luka College.

BLC je na ideju o organizovanju takmičenje iz računovodstva došao tako što su uočili da su studentiiz ove oblasti zapostavljeni u poređenju sa drugim studentima koji se mogu na takmičenjima dokazati i izboriti za svoj kredibilitet. Imamo čast da ugostimo studente iz zemalja: Slovenije, Makedonije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, pa smo samim tim došli do cilja da ovo takmičenje nazovemo mini olimpijada. Učešće je potvrdilo 15 fakulteta, što nam govori da su prethodna dva naišla na odličan prijem kod studenata i profesora. Studenti su zadovoljni što svoje znanje mogu uporediti sa kolegama drugih fakulteta, na jednom mjestu, razmjeniti iskustva i pronaći sebe za dalji rad u ovoj oblasti. Uz veliku podršku našeg EDU partnera Datalab, koji od početka prati ovaj naš projekat, uspjeli smo da zainteresujemo i okupimo sponzore iz ove oblasti, a jedan od njih je i Ernst & Young što će nam olakšati organizaciju i podići vrijednost studentskih nagrada.

Prema riječima doc dr Milice Lakić, koja je i glavni organizator takmičenja, zajedno sa doc dr. Simenunom Vilendečićem i mr Zoranom Kojovićem, poslednjih nekoliko godina vrednovanje visokoškolskog obrazovanja i nastave postalo je vrlo aktuelno i BLC je shvatio potrebu za ovim vidom takmičenja.

Dr Lakić je naglasila da  samovrednovanje nije odgovornost samo studenata i profesora, već i svih institucija, jer svi podjednako imamo dio svoje odgovornosti i zato želimo da na jednom mjestu okupimo sve faktore  koji su uključeni  u reformu visokog obrazovanja.

(Intermezzo)

Ostavite komentar »