Konkurs za izradu logotipa za Noć istraživača BiH 2013

06/27/2013 0
Konkurs za izradu logotipa za Noć istraživača BiH 2013

Konkurs za izradu logotipa za manifestaciju Noć istraživača BiH 2013 biće otvoren do 15.07.2013. a mogu se prijaviti svi zainteresovani profesionalni dizajneri, studenti dizajna, ili oni koji se dizajnom bave kao hobijem.

Pod sloganom „Nauka je strava!“, tema ovogodišnje Noći istraživača je „horor u nauci” s kojom ćemo se upustiti u istraživanje svega onoga što čini nauku jezivom i strašnom, ali i dalje fascinantnom.

Biti naučnik samo po sebi nije strašno, riječ je o zanimljivoj i inovativnoj profesiji kojaje često zabavna. Naučnici otkrivaju i istražujurazličite pojave od kojih su mnoge pravo uživanje za njih.Međutim, postoji i ona mračna strana nauke, proučavanje opasnih virusa koje mogu da izazovu strašne bolesti, genetski inžinjering ili vijest da će našu zemlju pogoditi kometa koja bi je mogla i uništiti su krajnje strašne stvari od kojih se naježimo kada čujemo za njih, a nerijetko i zabrinemo.Da li je nauka strašna definitivno nijenije pitanje na koje možemo datijednostran odgovor.

Elementi koje treba da sadrži ovogodišnji logotip manifestacije Noć Istraživača BiH 2013 sunauka i skraćeni naziv projekta – RiNG.BA.13, s komponentama koji ukazuju na horor – naziv RING koji je asocijacija na Japanski horror film istoimenog naziva iz 1998. (http://en.wikipedia.org/wiki/Ring (film), koji takođe može da se predstavi kao prsten ili krug, te broj 13 (u dvojakom značenju “strašnog” broja 13 i 2013. godine), a ostalo prepuštamo dizajnerima.

Najuspješnija idejno rješenja biće upotrebljeno kao logotip manifestacije Noć istraživačaBiH za 2013. godinu, a dizajner će biti nagrađen novčanom nagradom u vrijednosti od 150 KM.Radovi koji se prijave na ovaj konkurs biće promovisani na našoj FB stranici, a FB korisnici će s 50% udjela u odlučivanju moći da utiču na odabir najboljeg rješenja.

Rad treba dostaviti u pdf ili jpeg formatu u rezoluciji od 300 dpi, a nakon selekcije radovi se dostavljaju u vektor formatu (.eps) na e-mail: s.ninkovic@tidea.eu

Prilikom apliciranja, rad treba da sadrži osnovnu verziju logotipa, pozitiv, negativ, definiciju boja (pantone i CMYK) i definiciju fonta, te da sadrži osnovne podatke o dizajneru: ime, prezime i broj telefona, e-mail.

Noć Istraživača je manifestacija koja predstavlja najveću i najzabavniju promociju nauke i naučnika na svijetu namijenjenu populaciji svih starosnih doba i obrazovnih profila. To je jednodnevni spektakl koji se na isti dan održava u cijeloj Evropi, a realizuje se kroz 7. okvirni program EU (FP7) i predstavlja edukativno-zabavnu promociju rada i života naučnika. Ovaj projekat pokrenut je na evropskom nivou 2005. te se od tada svake godine održava u oko 300 gradova širom Evrope.Prošle godine Banjaluka, a ujedno iBosna i Hercegovina, se po prvi put pridružila evropskim gradovima koji proslavljaju ovu manifestaciju, a ove godineNoć istraživača će se održati 27. septembra u Banjaluci i Sarajevu.

(Intermezzo)

Related posts:

Ostavite komentar »