Maya Sar u Banjoj Luci predstavila album prvenac ”Krive riječi”

06/05/2013 0
Maya Sar u Banjoj Luci predstavila album prvenac ”Krive riječi”

Prvi album kantautorice Maye Sar, pod nazivom ”Krive riječi” predstavljen je juče u banjalučkom ”Staklencu”. Mlada umjetnica Maya Sar, koja je prošle godine predstavljala Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu, potpisuje muziku i tekst svih svojih pjesama, dok je glavni producent albuma Mahir Sarihodžić.Album su predstavili Maya i Mahir, životni supružnici, koji su pune četiri godine radili na izdavanju ovog album, a u ime generalnog maja-sar-promocijasponzora HT Eroneta o albumu je govorio Vanja Gavran, rukovodilac Odjela korporativnih komunikacija ove kompanije.

”Album samo snimali u čak 10 studija i donosi dvanaest istinitih, životnih i iskrenih pjesama koje su zapravo moje intimne razglednice. Ljubav je ono što me pokreće i ljubav se prožima kroz sve moje pjesame. Na jesen planiramo raditi koncertnu promociju albuma po cijeloj Bosni i Hercegovini, ali i cijeloj regiji, s obzirom da imamo i regionalne izdavače”, istaknula je Maya Sar.

Mahir je kazao kako je album plod rada 70 muzičara iz cijele regije i Italije. „Albumom nudimo nešto novo na bh. Muzičkoj sceni, jer je ovo jedan od rijetkih albuma ovakve muzike koji dolazi iz naše zemlje“.

„Kada slušate Mayin album osjetite s koliko je emocija, ali i profesionalizma rađen. Odlični tekstovi, muzika i aranžmani te vrhunska produkcija garancija su da će ovaj album biti jako dobro primljen“, kazao je Gavran kazavši da će HT Eronet i dalje podržavati ovakve i slične projekte.

Nakon Sarajeva i Banja Luke, album ”Krive riječi” danas će bit predstavljen i u Mostaru u Clubu „Calamus“

(Intermezzo)

Ostavite komentar »