Otvoren sajam namještaja „San 2013“

06/06/2013 0
Otvoren sajam namještaja „San 2013“

 Sedamnaesti međunarodni sajam namještaja „San 2013“ otvoren je danas, 5. juna, u prostoru „Banjalučkog velesajma“.

Sajam je otvorio ministar industrije, energetike i rudarstva Repbulike Srpske, Željko Kovačević, koji je rekao da sajam predstavlja dobru priliku da se promovišu domaći proizvođači, kao i da se u kontaktu sa partnerima iz inostranstva razmijene iskustva i prate novi trendovi u industriji namještaja.

- Drvna industrija je jedna od najznačajnijih privrednih grana u RS i uprkos lošim ekonomskim kretanjima u regionu, ona ostvaruje trend rasta i povećanja izvoza, koji je za prva četiri mjeseca, u odnosu na isti period lani, veći za 18 odsto – naglasio je Kovačević.

Gradonačelnik Banje Luke, Slobodan Gavranović, izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da Grad Banja Luka već dugi niz godina podržava ovu manifestaciju.

- Ove godine, po prvi put, imamo svoj štand i to preko Gradske razvojne agencije, na kojem ćemo promovisati budući Tehnološki biznis park. Želim da podsjetim da su Grad Banja Luka i Gradska razvojna agencija još 2007. godine podržali osnivanje „klastera drvo“ – poručio je gradonačelnik.

Sajam namještaja „San 2013“ okupio je oko 50 izlagača, a trajaće do 9. juna.

(ASBL/Frontal)

Ostavite komentar »