„Pitura“ tim posjetio Banjalučku pivaru

06/05/2013 0
„Pitura“ tim posjetio Banjalučku pivaru

Splitski dvojac na pivskoj turneji po pivarama bivše Jugoslavije posjetio Banjalučku pivaru

Odnedavno regionalno poznati splitski dvojac „Pitura“ – Toni Pavlović i Lovre Režić posjetili su proizvodni kompleks u kojem se već 140 godina pravi pravo pivo. Pivara je pripremila specijalno iznenađenje za njih – Banjalučani, ljubitelji kultnog „fiće“ dočekali su ih u jedinoj pivari u Republici Srpskoj.

Domaćini iz Banjalučke pivare pokazali su „Pitura“ timu krug Pivare, proveli ih kroz proizvodna postrojenja i ispričali im kako se pravi pravo pivo, u šta su gosti mogli da se uvjere probavši crno pivo Crni Đorđe, najpoznatiji brend Pivare „Nektar“, te novi proizvod – Nektar ananas, kao i druge proizvode Pivare.

„Zadovoljstvo nam je što smo u prilici da ugostimo ovako mlade i interesantne momke i što je Banjalučka pivara dio ‘Pitura’ mape, a posebno smo srećni što smo uspjeli da opravdamo tu čast jer nam se čini da su momci uživali kao i mi družeći se s njima. Vrata Banjalučke pivare otvorena su za sve turiste i avanturiste koji budu dolazili u Banjaluku, kao i za sve građane Banjaluke, jer Pivara već 140 godina postoji zbog svojih potrošača s kojima uvijek želi imati što bolji i sadržajniji odnos,“ rekla je Milka Stanivuković, menadžer za odnose s javnošću Banjalučke pivare.

Banjalučka pivara pripremila je još jedno iznenađenje za goste iz „Pitura“ tima – specijalno izdanje „Nektar“ piva s posebno izrađenim, personalizovanim etiketima na kojim su logotip „Pitura“ ture i imena članova tima.

„Svugdje su nas lijepo dočekali. Mogu reći da je svaka pivara bila jedinstvena na svoj način sa dočekom, nigdje nije bilo isto. Kao što je svako pivo drugačije, svaki put je bilo nešto drugačije, rekao je Lovre Režić novinarima.

Objasnili su i kako je rođena ideja o „Pitura“ timu i obilasku pivara na području bivše Jugoslavije.

„Dopisivali smo se sa društvom na Facebook-u, i nabrajali smo pivare sa područja bivše države. U jednom trenutku pomislili smo zašto ih ne bismo obišli. Kad smo malo detaljnije počeli razrađivati plan, vidjeli smo da ima previše pivara da bismo ih sve obišli, i onda smo se odlučili obići istoimeni grad -istoimeno pivo.Tako je i Banjaluka došla na red, zato što ima pivo kao što je Crni Đorđe, pa smo rekli hajde ubacićemo i Banjaluku, svejedno je je usput. Sad nam je drago da smo je ubacili, rekao je Toni Pavlović.

Toni Pavlović i Lovre Režić „fićom“ su iz Splita krenuli 25. maja u avanturu dugu 3.400 kilometara tokom koje planiraju obići 16 pivara na prostoru bivše Jugoslavije koje proizvode pivo s nazivom grada u kojem se nalaze.

(Intermezzo)

Related posts:

Ostavite komentar »