Počinje krpljenje rupa na putevima

06/04/2013 0
Počinje krpljenje rupa na putevima

Rok za žalbe na izbor izvođača radova na sanaciji saobraćajnica u gradskim i seoskim mjesnim zajednicama ističe za nekoliko dana, i ako sve bude išlo svojim tokom, ubrzo bi se trebalo početi sa sanacijom saobraćajnica.

Rekao je ovo načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković.

- Ako ne bude bilo prigovora poslije završetka pomenutog roka organizovaćemo sastanak sa nadzornim organom i izvođačima radova, te napraviti plan rada – kazao je Novaković.

On je dodao da će odmah poslije toga krenuti sa radovima.

- Iako se čeka da istekne taj rok, mi već pravimo planove koje će saobraćajnice prve biti obnovljene, a radovi će se istovremeno izvoditi i u gradskim i seoskim mjesnim zajednicama – naglasio je Novaković.

Prema riječima predsjednika Savjeta MZ Lauš, Nebojše Matić nekoliko ulica u ovom naselju je zrelo za sanaciju.

- Podgrmečka ulica, ulica Miloša Matića i Kosovska su samo neke od ulica koje je pod hitno potrebno sanirati. Ulice su uske, dotrajale, bez potpornih zidova, zbog čega su ugrožene i neke kuće – rekao je Matić.

Povezivanjem pomenutih ulica, Matić ističe da bi se Lauš otvorio u svakom smislu, a samim tim bi se olakšao i saobraćaj u glavnoj, odnosno u Karađorđevoj ulici.

Predsjednik Savjeta MZ Kočićev vijenac, Darko Sabljić ističe da kad je u pitanju sanacija saobraćajnica prioritet je Kozarska, glavna ulica.

- Glavna ili Kozarska ulica zahtijeva potpunu rekonstrukciju. Loše stanje ulice uzrokovali su česti prekopi. Za sanaciju ima nekoliko sporednih ulica, ali to će biti obuhvaćeno za vrijeme redovnog održavanja i “krpljenja” za nekoliko dana – rekao je Sabljić.

Brojni stanovnici su istakli da je krajnje vrijeme bilo da se počne sa “krpljenjem” ulica, jer čak i u strogom centru grada često nailaze na rupe.

Održavanje ulica

Za održavanje, modernizaciju, rekonstrukciju i izgradnju gradskih saobraćajnica ove godine iz budžeta grada biće izdvojeno 3,2 miliona maraka.

Planirana sredstva za održavanje asfaltiranih i makadamskih saobraćajnica iznose 1.600.000 maraka, dok će za modernizaciju i rekonstrukciju biti izdvojeno 800.000 KM. Za izgradnju gradskih saobraćajnica i parking prostora iz budžeta će biti potrošeno 800.000 KM.

(Glas Srpske)

Related posts:

Ostavite komentar »