Putnici čekali satima na stanici

06/18/2013 0
Putnici čekali satima na stanici

Dolaskom školskog raspusta i godišnjih odmora od danas je u javnom gradskom i prigradskom saobraćaju uveden ljetni režim vožnje zbog čega je broj polazaka sveden na minimum.

To je prouzrokovalo još veće pometnje i gužve, pa su mnogi putnici negodujući čekali prevoz, a neki od njih su satima ostajali na stanici, jer u autobusima nije bilo dovoljno mjesta za sve.

Tako je na liniji koja vozi iz Bistrice ka autobuskoj stanici pola putnika ostalo bez prevoza.

Muke korisnika javnog prevoza kad su u pitanju polasci iz Bistrice, Saračice i Lauša traju već dugo, a gotovo isti problem je prisutan i u drugim dijelovima grada.

Putnici kažu da je prvog dana ljetnjeg reda vožnje bio haos i smatraju da ništa neće biti bolje ni kada se usklade polasci.

Nada iz Bistrice, koja gradskim prevozom putuje na posao svaki dan, kaže da polaske autobusa po ovoj vrelini ne treba ukidati, nego dodatne ubacivati.

- Ujutru i popodne u autobuse doslovno ne može da se uđe, a oni koji to ipak uspiju, jedva dišu. Iako imam mjesečnu kartu, skoro svako jutro stojim na prvoj stepenici u autobusu, gotovo na vratima – rekla je Nada.

Sara Jokanović, koja putuje “6″ sa Lauša, kaže da je najviše nervira to što gradski prevoznici do sada nisu imali usklađen red vožnje.

- Svako jutro se iznerviram kad vidim da idu dva, pa nekad i tri autobusa jedan za drugim, a poslije nema nijednog i do pola sata – rekla je Jokanovićeva, pitajući se kako će tek funkcionisati sad kada su ukinute pojedine linije.

Penzioner Luka Vujić sa Paprikovca kaže da stanovnici ovog naselja nisu zadovoljni javnim prevozom, a posebno ljeti.

- Školski raspust i godišnji odmori su samo izgovori kad je u pitanju ukidanje polazaka u ovom ljetnom periodu. Građani imaju i drugih obaveza zbog kojih moraju nekako otići do grada – rekao je Vujić.

Učenik Kristijan Banjac kaže da, iako je nastupio ljetni raspust, gradskim prevozom do grada ide više puta dnevno.

- Zbog prevelike gužve u autobusu često se dešava da vozači ne stanu na stajalištu i samo prođu, a putnici čekaju na stanici – požalio se Banjac.

Iako je sa dolaskom tropskih temperatura, vrućina u autobusima gotovo nesnosna, putnici se uglavnom ne žale na uslove vožnje već na kašnjenje autobusa.

Ljetni režim redova vožnje u javnom gradskom prevozu biće na snazi do 25. avgusta, saopšteno je iz Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja.

U “Bočac tursu” kažu da će još nekoliko dana na snazi biti zimski red vožnje kako bi se ravnomjerno rasporedili polasci.

- Kad je u pitanju Lauš, ljetni red vožnje je i ranijih godina bio isti. Ako bude bilo potrebe za dodatnim polascima, mi ćemo to riješiti – rekli su u ovom preduzeću i dodali da će gradske vlasti raditi na izmjeni reda vožnje.

(Glas Srpske)

Related posts:

Ostavite komentar »