Riffs & Beats: Nova bina na EXIT festivalu

06/19/2013 0
Riffs & Beats: Nova bina na EXIT festivalu

Nova bina pod nazivom Riffs & Beats, nudi program u kojem mogu da se pronađu svi oni koji vole rifove i bitove sa stavom. Žanrovi vezani za gitarski zvuk od panka, preko žestokog roka, elektro bitova, pa sve do teškog metala naći će se u bogatom spektru nove bine. Neizostavni dio EXITa, rifovi gitara raznih izvođača, obilježiće ovu novu binu, ali i prostor oko nje. Zato se pripremite za glasnu i kvalitetnu svirku!

Moonspell, Cockney Rejects, Lollobrigida, Bjesovi, DLM, Brkovi, Piknik, Pero Defformero, Kill Kenny, Hex, Vox Populi, Hype, E-Play, The Way Of Purity, Bombarder, Kolaps, Iskaz, Feud, Čovek Bez Sluha, kao i bendovi koji su odabrani na exitovom konkursu Play @ Exit: Against The Odds, Infernal Tenebra, Punished, Bomber, Deeper Down, Enjoy Sarma, Dark Sky, Tetrapank a sve ce biti upotpunjeno specijalnim mračnim Vilindar Tribal Bellydance performansom.

Moonspell, jedan je od vodećih Metal Goth Rock bendova današnjice. U karijeri dužoj od 2 decenije od teškog black metal underground pokreta stvorili su pravu armiju fanova i pronašli svoj put i u komercijalne mainstream krugove. Ovaj bend

perfektno kombinuje ekstremni metal zvuk sa starom školom dark i goth rock stilova, te na taj način svakim novim albumom privlači sve više i više publike, dok ih se stari tvrdokorni fanovi nikada nisu odrekli. Bend koji će uz Nick Cave i Prong 14. jula na tvrđavi definitivno zatvoriti krug atraktivnosti i posjetiocima obežava nezaboravno veče!

Cockney Rejects, pioniri oi-punk zvuka, nastali su 1979. godine, u londonskom East Endu. Braća Micky Geggus i Jeff Stinky Turner zajedno sa Vinceom Riordanom i Andyem Scottom činili su prvu postavu koja je snimila EP “The Flares and Slippers” za nezavisnu etiketu “Small Wonder”. Veliki uspjeh koji je ta ploča doživjela izbacila je bend u prvi plan, a vrlo brzo major kuća EMI ponudila im je ugovor. Singl “I Am Not A Fool” nakon svega par dana dospio je do top liste. Za Cockney Rejects se vrlo brzo pročulo u cijeloj Evropi. Usljedili su singlovi “Bad Man” a za njim i “Greatest Cockney Rip Off”, koji se popeo do visokog 21. mjesta što je bendu omogućilo pojavljivanje u čuvenom TV šou Top Of The Pops.

Pesma “Oi, Oi, Oi” sa drugog albuma, zaslužna je što je street punk muzika nazvana jednostavno – Oi!

Grupa Bjesovi je od samog početka privukla pažnju neobičnom postavom sa dva pjevača, brižljivo osmišljenim nastupima, prepoznatljivim i ličnim tekstovima, kao i muzičkom podlogom u okvirima Grunge muzičkog rok pravca čiji su prirodni dio, i generacijski i idejno, tih ranih devedesetih bili i srpski Bjesovi. Postava se uglavnom menjala prema potrebama i zamislima dvojca koji je grupu i osnovao: Zorana Marinkovića i Gorana Marića. Bend je izgradio jak kultni status na sceni i njihovo ime se izgovara sa poštovanjem među fanovima ali i među muzičarima. Live nastupi Bjesova posebna su atrakcija za sve ljubitelje tvrdog rok stila i u sebi nose ogromnu dozu neočekivanih lucidnih obrta koji publiku često ostavljaju u šoku. Bjesovi su do danas izdali šest albuma, a najveći uspjeh grupe je bio drugi po redu (bezimeni) album.

Grupa “Brkovi” iz Zagreba postoji od 2004. godine. Zasićeni promovisanjem tzv. “narodne” muzike u medijima i uštogljenim podjelama muzike na urbanu i ne urbanu, petorica mladića pankerski orijentisani odlučuju da sviraju narodnjake na način na koji jedino znaju – žestoko i beskompromisno sa ciljem konačnog oslobođenja od vladajuće malograđanštine koja ih pritiska.

Trenutna promotivna cijena petodnevnih ulaznica iznosi 115 KM, a od 2. jula će koštati 145 KM.

Cijena kampa je 52 KM, a trenutna cijena paketa u koji je uključen prevoz, smještaj u kampu i petodnevna ulaznica iznosi 199 KM.

U naredne 2 nedelje, EXIT će objaviti sve bine na festivalu, tako da pratite i osluškujte, među njima se krije baš ono što čekate!

 Sve dodatne informacije možete pronaći na zvaničnom sajtu EXIT festivala www.exitfest.org

(Intermezzo)

Related posts:

Ostavite komentar »