Sajam avanturizma “Čist Vrbas” u Banjaluci

06/27/2013 0
Sajam avanturizma “Čist Vrbas” u Banjaluci

U cilju promocije rijeke Vrbas i predstavljanja reznolike ponude turističkih potencijala njenog sliva, te uspostavljanje saradnje klubova avanturističkih sportova organizuje se prvi sajam avanturizma “Čist Vrbas” u Banjaluci.

Za sve zainteresovane posjetioce sajam počinje u 10h u subotu 29. 06. u rafting klubu “Kanjon” u Karanovcu.

“Sajam avanturizma “Čist Vrbas” nastavak je naših aktivnosti promocije rijeke Vrbas, te podizanja svijesti javnosti o značaju očuvanja čistoća voda i sliva rijeke Vrbas što se direktno reflektuje u čaši vode na našem stolu, zagađenosti hrane koju uzgajamo na njegovim obalama i broju turista koji nas posjećuju. U prethodne dvije godine organizovali smo regatu, a ove godine pored raftinga želimo predstaviti klubove avanturističkih sportova i mnogobrojne druge izlagače koji svojim ponudama doprinose razvoju turizma i promociji rijeke Vrbas“, rekao je Goran Vukmir, portfolio menadžer UNDP BiH.

Pored predstavnika klubova avanturističkih sportova, kao što su rafting klubovi, penjački i ronilački klubovi, na Sajmu će se predstaviti turističke organizacije, proizvođači meda, vina, rukotvorina, konjički klubovi, biciklistički klubovi i mnogi drugi.

Sajam će svečano otvoriti Srebrenka Golić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju u Vladi Republike Srpske i Hideo Yamazaki, ambasador Japana u BiH.

Sajam je otvoren za sve građane koji se žele upoznati sa bogatom ponudom avanturističkih sportova i turističkom ponudom sliva  rijeke Vrbas.

(Intermezzo)

Sajam avanturizma se realizuje u sklopu projekta Razvojnog programa

Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH u saradnji s Vladom Japana i kompanijom

„Coca Cola“ s ciljem zaštite životne sredine u službi održivog razvoja.

Related posts:

Ostavite komentar »