Borko Miladinović izveo najljepšu lastu

07/15/2013 0
Borko Miladinović izveo najljepšu lastu

Tradicionalnim skokovima sa Gradskog mosta, u subotu, 13. jula, zvanično je otvorena jubilarna, 60. manifestacija “Ljeto na Vrbasu”. Najljepšu banjolučku lastu izveo je Borko Miladinović iz Beograda, drugoplasirani je bio Aleksandar Aleksić iz Užica, dok je treće mjesto osvojio Dino Bajrić iz Sarajeva.

Manifestaciju „Ljeto na Vrbasu“, koja traje već šest decenija, svečano je otvorio gradonačelnik Banje Luke, Slobodan Gavranović, koji je rekao da ova manifestacija ima veliki značaj za naš grad. On je dodao da Grad Banja Luka podržava „Ljeto na Vrbasu“ i da će nastojati sa svake godine bude bogatija i sadržajnija.

Osim skokova sa Gradskog mosta, građani su imali priliku da vide i takmičenje u pravljenju kotlića i bogat kulturno-umjetnički program. „Ljeto na Vrbasu“ će biti nastavljeno danas, kada će u Muzičkom paviljonu Parka „Petar Kočić“, biti otvorena izložba i prikazan dokumentarni film pod nazivom „60 godina Ljeta na Vrbasu”.

Manifestacija “Ljeto na Vrbasu” biće zatvorena u nedjelju, 21. jula, tradicionalnom trkom dajak-čamaca i izborom najljepšeg dajaka, rafting regatom, te takmičenjem u sportskom ribolovu, uz prigodan kulturno-umjetnički program, najavljeno je iz Turističke organizacije Grada Banja Luka.

(ASBL/Intermezzo)

Ostavite komentar »