Gradsko pozorište Jazavac na ljetnim gostovanjima

07/03/2013 0
Gradsko pozorište Jazavac na ljetnim gostovanjima

Gradsko pozorište Jazavac ovoga ljeta gostuje na nekoliko festivala u regionu. Četvrti put, ovoga puta, s predstavom Art, po tekstu Jasmine Reze, a u režiji Slobodana Perišića, gostuju na Pučkom festivalu u Čavlima, Hrvatska, u četvrtak, 27.06.2013. godine.

Premijera ove predstave odigrana je u Banja Luci, 29.04. i to je posljednja premijera u VII sezoni ovog pozorišta.

„Nakon odličnih kritika u Banja Luci, očekujemo da ćemo na najbolji mogući način predstaviti naše pozorište ali i kulturu našeg grada, publici u Hrvatskoj“, istakli su u ovom pozorištu.

Takođe, po prvi put, članovi Studija Jazavac, imaće priliku takmičiti se na poznatom i renomiranom festivalu u Bugojnu, i to s predstavom „Andrija“, po tekstu Milice Malešević, a u režiji Dragane Marić i Vladimira Đorđevića.

„Sjajni mladi ljudi, tokom proteklih mjeseci, pokazali su koliko su talentovani, posvećeni i predani pozorištu, te su u protekla dva mjeseca 19 puta odigrali predstavu na večernjoj sceni GPJ, ali i za osnovne i srednje škole iz Banjaluke i Teslića. Predstava „Andrija“ na programu je 03.07. u takmičarskom djelu festivala koji  ove godine obilježava 41. godinu postojanja, a koji se razvio u vodeći festival amaterskih pozorišta u Bosni i Hercegovini, ali i šire“, ističe Dragana Marić iz GPJ.

(Intermezzo)

Ostavite komentar »