KC Banja Luka: Obavljena prva operacija krvareće aneurizme

07/25/2013 0
KC Banja Luka: Obavljena prva operacija krvareće aneurizme

U Kliničkom centru Banjaluka uspješno je obavljena prva operacija krvareće aneurizme životno ugroženog pacijenta. 

Ovaj izuzetno komplikovan operativni zahvat obavili su ljekari Klinike za neurohirurgiju, saopšteno je iz banjalučkog Kliničkog centra.

Tridesetčetvorogodišnja pacijentkinja oporavlja se na Klinici za neurohirurgiju, postoperativni tok protiče dobro i za nekoliko dana biće otpuštena na kućnu njegu.

“U konkretnom slučaju to znači da će od pacijentkinje primljene u komi do rješavanja problema, te skorog odlaska kući proći manje od dvije sedmice”, navodi se u saopštenju.

Operativni zahvat obavio je doktor Miloje Joksimović, koji je došao iz Beograda, uz asistenciju načelnika Klinike za neurohirurgiju Ostoje Savića.

Savić kaže da je ponosan na cijeli tim, te da ova i druge operacije koje izvode dokazuju da su u mogućnosti da uspješno obavljaju najkomplikovanije operativne zahvate.

Donedavno ovakvi operativni zahvati nisu rađeni u Kliničkom centru Banjaluka, iako aneurizme predstavljaju značajan dio u patologiji krvnih sudova mozga.

Za manje od godinu dana, uz veliki doprinos doktora Joksimovića, operisano je više od 80 najtežih neurohirurških pacijenta, od čega trećina s vaskularnom neurohirurškom patologijom.

(Agencije/Intermezzo)

Ostavite komentar »