Počeo festival pozorišne realnosti u Banjaluci

07/30/2013 0
Počeo festival pozorišne realnosti u Banjaluci

Predstavom “Nije Šekspir, ali je Romeo i Julija”, u izvođenju ansambla “Mostarskog teatra mladih 1974″ sinoć je počeo festival pozorišne realnosti “Reality” u Banjaluci.

“Sve predstave koje će biti izvedene tokom festivala “Reality” su probrane, i većina njih na neki način predstavljaju odraz društva u kojem se nalazimo, rekao je Novica Bogdanović u ime DIS pozorišta iz Banjaluke koje je organizator festivala.

Prema njegovim riječima dosta komada imaju uporište u klasici, a potom dolaze do realnosti.

Sudeći po posjećenosti ovaj pozorišni festival je izazvao pažnju kod ovdašnje publike, a Bogdanović je istakao da su neki od komada već ranije rasprodati, te da i učesnici, gosti i posjetioci ovih dana žive pravi festivalski život.

Večeras će subotički Kulturni centar “Arija” na Podrum sceni Banjalučkog studentskog pozorišta izvesti komad “Naša malo bolesna predstava”. Akademsko pozorište SKC-a iz Niša predstaviće se publici predstavom “Zovem se Amanda”, koja će biti izvedena u Domu omladine, a na Kastelu će posjetioci imati priliku da pogledaju “Zašto je Kanter stigao u grad”, Teatra mladih iz Goražda.

(banjaluka.com/Intermezzo)

Ostavite komentar »