Počeo prvi Eko festival „Dani Vrbasa“

07/11/2013 0

Prvi Eko festival pod nazivom „Dani Vrbasa“ svečano je otvoren danas, 11. jula, simboličnim puštanjem ribe u rijeku Vrbas.

„Dane Vrbasa“, koji daju ekološku notu predstojećoj manifestaciji „Ljeto na Vrbasu“, otvorio je gradonačelnik Banje Luke, Slobodan Gavranović, koji je tom prilikom istakao da ova lijepa dešavanja na Vrbasu nemaju samo kulturno-sportski, već i ekološki karakter. On je podsjetio mnogobrojne novinare da je prije dva mjeseca potpisao Povelju za čist Vrbas sa načelnicima opština iz sliva ove rijeke i da je današnja manifestacija svojevrsna promocija ciljeva te povelje, koji su usmjereni ka promjeni svijesti o tome da Vrbas nije samo prirodni potencijal, nego i značajan privredni i turistički resurs.

- Zato smo se opredijelili da uložimo značajan napor na očuvanju Vrbasa kao jedne čiste, zdrave i ekološki potpuno prihvatljive rijeke, koja će u cijelom svom toku praktično biti zaštićena od daljeg zagađivanja. Zbog toga su svi napori ka ostvarenju tog cilja značajni – kazao je gradonačelnik.

Prvi Eko festival „Dani Vrbasa“ organizovalo je Udruženje građana „Green Vrbas“, u saradnji sa gradskom Turističkom organizacijom i uz podršku Grada Banja Luka.

(ASBL/Frontal)

Ostavite komentar »