Skup Podržimo razvoj hipoterapije

07/09/2013 0
Skup Podržimo razvoj hipoterapije

Konjički klub “Paddock”, u srijedu 10.07.2013. godine sa početkom u 18:00 časova, održati humanitarni skup pod nazivom “Podržimo razvoj hipoterapije” koji ima za cilj promovisanje i podršku razvoju terapije i aktivnosti pomoću konja  za djecu/osobe sa poremećajima u razvoju.

Gosti ovog humanitarnog skupa, a to su predstavnici diplomatskih i konzularnih predstavništava sa sjedištem u Banjaluci, međunarodnih organizacija sa sjedištem u Banjaluci i gradskih i entitetskih vlasti će svojim prisustvom skrenuti pažnju na neophodnost uvođenja ovakve vrste terapije i dati podršku Klubu za daljne aktivnosti na uvođenju iste .

Do sada, svoje prisustvo događaju su potvrdili šefovi kancelarija: OHR-a, Delegacije EU, Kancelarije ambasade SAD-a i ambasade UK, Generalnog konzulata R. Hrvatske, Svjetske zdravstvene organizacije, UNHCR-a, a izvjesno je i prisustvo ostalih predstavnika međunarodnih organizacija.

Za prisutne, članovi KK „Paddock“ će izvesti kratku prezentaciju dosadašnjih aktivnosti koje su sprovodili vezano za hipoterapiju, praktičan prikaz sprovođenja ovakve vrste terapije i dresurnog jahanja, obzirom da je to disciplina u kojoj se takmiče osobe sa invaliditetom, a i usko je povezana sa obukom za terapeute za sprovođenje hipoterapije.

Gost ovog skupa, i osoba koja će voditi spomenutu radionicu i simulaciju je  Rada Rakočević iz Srbije, magistar defektologije i licencirani terapuet za izvođenje terapije i aktivnosti pomoću konja, koja sa kojom Klub već duže vrijeme sarađuje po ovom pitanju.

Gospođa Rakočević trenutno sprovodi u Srbiji program obuke prve generacije terapeuta i pomoćnika terapeuta u saradnji sa renomiranim stručnjacima i predavačima iz inostrastva a koji je verifikovala Socijalna komora Slovenije, a uz saglasnost i podršku Ministarstva prosvjete i sporta Republike Srbije.

(Intermezzo)

Related posts:

Ostavite komentar »