Video “Opasno dobar” pobjednik Nektar konkursa

07/26/2013 0
Video “Opasno dobar” pobjednik Nektar konkursa
Film „Nektar, opasno dobar“ autora Nebojše Kuzmanovića iz Banjaluke osvojio je gran pri nagradu na konkursu Banjalučke pivare za najbolji autorski snimak nakon što je žiri ocijenio da najoriginalnijom idejom i najkvalitetnijom realizacijom predstavlja „Banjalučku pivaru u narednih 140 godina“.

Radi se o viziji daleke budućnosti u kojoj „Nektar“ čini jedinu razliku između ljudi i robota. Priznanje za najbolji video snimak i nagradni ček u vrijednosti od 3000 KM Nebojši Kuzmanoviću dodijeljen je na svečanosti održanoj 25. jula 2013. godine u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske.

Drugo mjesto i nagradu od 2000 KM, prema izboru žirija, osvojio je film Borisa Dragičevića „140 godina Banjalučke pivare, budućnosti“, koji je urađen tehnikom „kadar po kadar“ (stop motion) i predstavlja život „Nektar piva“.

Treća nagrada, 1000 KM dodijeljena je Srđanu Piljku za video snimak „Banjalučka pivara u narednih 140 godina“, koji je osvojio najviše glasova fanova na službenoj Facebook stranici Banjalučke pivare.

„Veliki broj filmova koji su prijavljeni na konkurs su dosta dobri i uživali smo gledajući ih. Kad su u pitanju pobjednički filmovi, od prvog gledanja smo znali da je to ono što smo zamislili kad smo otvorili konkurs. Banjalučka pivara ulaže mnogo u ideje, u originalnost i inovativnost, ali jednako mnogo i u brigu o tome da realizacija tih ideja bude izvrsna. Pobjednički filmovi su, iako amaterski – upravo to: sjajne ideje i odlična produkcija“, rekao je Nikolas Peni, generalni direktor Banjalučke pivare.

Specijalne nagrade žirija dobili su filmovi Momira Nikića iz Banjaluke „Nektar pivo 140 godina“ i Saše Ilića iz Srpca „Nektar pivo oduvijek-zauvijek“. Mladen Marijanović i Đorđe Došen iz Prijedora nagrađeni su za najbolja glumačka ostvarenja u filmu „Nektar 140“. Film „Nektar za sva vremena“, autora Jelene Vranješević (Crew55design) iz Banjaluke dobio je nagradu za najbolje specijalne efekte.

Svih sedam pobjedničkih filmova prikazani su na svečanoj dodjeli nagrada u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske. Žiri u sastavu Darija Buzaković, direktor međunarodnog filmskog festivala „Kratkofil“, Zoran Galić, direktor nezavisne produkcijske kuće „Vizart“ Banjaluka i Nikolas Peni, generalni direktor Banjalučke pivare prethodno je pregledao svih 40 filmova koji su prijavljeni na konkurs, od kojih je u uži izbor ušlo šest najboljih filmova, a prema kriterijumima: ideja, inovativnost i glumački potencijal.

(Intermezzo)

Ostavite komentar »