Završen volonterski kamp „Osmijeh 2013“

07/08/2013 0
Završen volonterski kamp „Osmijeh 2013“

U okviru projekta „Prekogranično umrežavanje volontera za lokalni razvoj“ uspješno je završen sedmodnevni volonterski kamp „Osmijeh 2013“. U organizaciji Omladinskog komunikativnog centra (OKC BL) volonterskom kampu, koji  je održan od 01. do 07. jula u Domu za nezbrinutu djecu „Rada Vranješević“ prisustvovala su 23 volontera iz Banjaluke, Siska, Dervente, Laktaša, Gradiške, Karlovca i Vrginmosta.

„Kroz svakodnevne sportsko-rekreativno-obrazovne aktivnosti kao što su kurs prve pomoći, kreativne radionice, odlazak u pozorište sa štićenicima, organizovane izlete u prirodu željeli smo što kvalitetnije povezati volontere i štićenike Doma. Učesnici kampa su prošle sedmice živjeli, radili i družili sa štićenicima i na taj način doprinjeli njihovoj kvalitetnijoj socijalizaciji. Osim toga, volonteri-učesnici kampa dobili su  nova znanja i vještine koje će im pomoći u promovisanju volonterizma u njihovoj okolini“- rekao je kamp lider Aleksandar Košpić.

Projekat „Prekogranično umrežavanje volontera za lokalni razvoj“ finansiran je od Evropske unije kroz IPA Prekogranični program Hrvatska-Bosna i Hercegovina 2007-2013. Projekat sprovode OKC BL i Agencija za lokalnu demokraciju iz Siska u saradnji sa Udruženjem Most  iz Gradiške, Centrom za djecu,mlade i porodicu Laktaši, Lokalnom akcijskom grupom Vallis Colapis iz Ozlja i Suncokretom-centrom za razvoj zajednice iz Vrginmosta. Cilj projekta je unapređenje dostupnosti servisa u lokalnim zajednicama u pograničnom području  kroz uspostavljanje četiri lokalna volonterska servisa: dva u Bosni i Hercegovini (Gradiška i  Laktaši) i dva u Hrvatskoj (Ozalj i Vrginmost).

(Intemrezzo)

Related posts:

Ostavite komentar »