Akcija jesenjeg uređenja grada počinje prvog oktobra

09/25/2013 0
Akcija jesenjeg uređenja grada počinje prvog oktobra

Administrativna služba grada Banja Luka organizuje, po prvi put, Jesenju akciju čišćenja i uređenja grada u periodu od 1. do 15. oktobra,saopšteno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću.

Zbog potrebe prikupljanje krupnog otpada, naročito u navedenom periodu, kada je intenzivirano čišćenje i sređivanje dvorišta i vrtova, po nalogu gradonačelnika Banje Luke, Slobodana Gavranovića, nadležno Odjeljenje za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja sačinilo je program Jesenje akcije čišćenja i uređenja grada. Ova akcija je više usmjerena ka urbanom području grada, sa ciljem smanjenja prakse stalnog i svakodnevnog iznošenja različitih vrsta krupnog otpada, koji čini neurednim ulice i naselja.

Krajnji cilj je da se prikupi i iznese što više krupnog otpada, starih stvari, smeća iz rijeka i potoka i svake druge vrste otpada, koji opterećuje i zagađuje našu životnu sredinu, izuzev građevinskog otpada, čiji odvoz nije predviđen ovim aktivnostima.

Akcija će se provoditi u saradnji sa građanima, školama, ustanovama i udruženjima, uz koordinaciju sa mjesnim zajednicama. Otpad će biti odlagan u postavljene kontejnere, kapaciteta pet kubnih metara, kao i na druga mjesta, pristupačna za odvoz. U okviru ove akcije u pojedinim mjesnim zajednicama biće postavljeni novi kontejneri za prikupljanje otpada, a sa ciljem aktivnog učešća u uređenju svoje okoline, a samim tim i grada, učenicima osnovnih škola biće obezbijeđene i podijeljene vreće za prikupljanje otpada.

Početak akcije biće ozvaničen u utorak, 1. oktobra, na području MZ Obilićevo.

Prema rasporedu, prvih sedam dana na gradskom području odvoz otpada biće organizovan u sljedećim gradskim i prigradskim mjesnim zajednicama: Karanovac, Srpske toplice, Obilićevo 1 i 2, Starčevica, Vrbanja, Ada, Debeljaci, Česma, Priječani, te MZ Krupa na Vrbasu, Rekavice 1 i 2, Krmine, Agino selo, Bočac, Ljubačevo, Stričići, Pavići, Donja kola i Kola, Goleši i Čokorska polja.
Sve informacije građani mogu dobiti u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja putem telefona 244-444, lokali 593 i 769.

(ASBL/Intermezzo)

Related posts:

Ostavite komentar »