Aktivni samo stanovnici Zalužana, Rosulja, Saračice i Piskavice

09/03/2013 0
Aktivni samo stanovnici Zalužana, Rosulja, Saračice i Piskavice

Prema podacima gradske uprave od početka godine najzainteresovaniji za probleme u svojim mjesnim zajednicama bili su stanovnici Zalužana, Rosulja, Saračice i Piskavice, gdje su održana četiri zbora građana i razmotreno osam tačaka dnevnog reda.

- Od početka godine savjeti mjesnih zajednica održali su 169 sjednica, na kojima su razmatrali 502 tačke dnevnog reda. Savjet mjesne zajednice Kuljani održao je devet sjednica, Lazarevo dva i Donja Kola po osam sjednica, a Petrićevac šest sjednica – rekao je portparol Administrativne službe grada Milenko Šajić.

Prema njegovim riječima, rezultati tih sjednica su 1.302 zahtjeva koje su uputili nadležnim organima.

- Savjeti mjesnih zajednica, dostavljali su zahtjeve i odluke nadležnim organima Administrativne službe grada, gradonačelniku, Skupštini grada i njenim radnim tijelima, Centru za socijalni rad, Centru za razvoj i unapređenje sela, “Vodovodu”, “Toplani”, “Čistoći”, te ministarstvima u Vladi RS – dodao je Šajić.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Rosulje Željko Gagula je rekao da je komunikacija sa građanima uglavnom jednosmjerna. Građani im se požale na problem i očekuju od Savjeta da ga riješi.

- Ljudi su se opustili. Smatraju da bi problem trebalo da bude riješen bez njih, iako je u mnogim situacijama za rješavanje problema potrebna njihova saglasnost – precizirao je Gagula.

On je najavio da će krajem septembra sazvati zbor građana i sastaviti novu listu prioriteta i poslati je gradskoj upravi.

Na području grada ima 57 mjesnih zajednica.

Stanovnici mjesne zajednice Saračica imaju problema sa starim drvenim i slomljenim banderama za struju te nedostatkom trafo-stanica koje im onemogućavaju normalno snabdijevanje električnom energijom, pogotovo kada su loši vremenski uslovi.

Stanovništvo ove mjesne zajednice je nedavno ostalo bez jedine prodavnice, pa da bi kupili osnovne životne namjernice, moraju da pređu i do pet kilometara do najbliže prodavnice. Žale se i na loše puteve i vezu sa gradom.

Svoje nezadovoljstvo su iskazali i protestnim okupljanjima.

(Glas Srpske/Intermezzo)

Related posts:

Ostavite komentar »