Fusion Design Week – festival dizajna i kreativnosti

09/23/2013 0
Fusion Design Week – festival dizajna i kreativnosti

 

Fusion Design Week festival počinje 23.09. i to sa četiri radionice – Rethinking Maps, Reciklaža, Aktivistički plakat, Dizajn pakovanja – namijenjene studentima dizajna, arhitekture i srodnih zanimanja, ali i svim kreativcima koji žele učiti nešto novo i dodatno usavršiti svoje vještine.Zvanični dio programa počinje 27.09. otvaranjem festivala i dizajn paviljona „FDW Nektar paviljon“ čiju je realizaciju doniranjem materijala i finansijskih sredstava pomogla Banjalučka pivara, sponzor festivala.

Program se tokom dva dana vikenda nastavlja stručnim predavanjima, panel diskusijama, izložbama i prikazivanjem zanimljivih filmova čija je tema dizajn. Ulaz za sve programske aktivnosti je besplatan.

Fusion Design Week je koncipiran kao festival kreativnosti i inovativnosti, koji će da ponudi razne sadržaje iz različitih kreativnih oblasti – grafičkog dizajna, industrijskog i produkt dizajna, savremene umjetnosti, street art-a, itd. Na festivalu će kroz predavanja i panel diskusije svoje ideje predstaviti ugledni stručnjaci iz oblasti dizajna i kreativci iz regiona i BiH. Mladi kreativci će dobiti šansu da steknu novo znanje i pokažu svoj talenat kroz brojne radionice, a publika će dobiti novi uvid u kreativnu scenu kroz izložbe, zanimljiva predavanja i prezentacije, Pecha Kucha Night,  i dobro poznati Popart Market.

Organizatori Fusion Design Weeka su UG Evropske konekcije i Udruženje anonimnih artista. Ovogodišnje izdanje festivala Fusion Design Week je finansijski podržano od strane Ministarstva prosvjete i kulture RS, Grada Banja Luka i Banjalučke pivare.

(Frontal/Intermezzo)

Ostavite komentar »