Gostovanje Gradskog pozorišta Jazavac u Makedoniji

09/14/2013 0
Gostovanje Gradskog pozorišta Jazavac u Makedoniji
Gradsko pozorište Jazavac će i ove godine učestvovati na 5. Međunarodnom pozorišnom festivalu „Sveti Joakim Osogovski“ u Makedoniji.

Pored predstavnika iz Republike Srpske i BiH, na festivalu će učestvovati profesionalna pozorišta iz Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bugarske. Ovo je drugo gostovanje GPJ u Makedoniji. U predstavi igraju Dragana Marić i Sandra Ljubojević, a dramatizaciju po tekstu Dušana Radovića uradio je Mario Ćulum.

Ovo gostovanje omogućila je kompanija Mikrofin koja je pokrovitelj pozorišta.

O predstavi

Deseta Premijera Gradskog pozorišta Jazavac predstava „PMS – Post Muški Stres“ se na jedan duhovit način bavi problemom muško – ženskih odnosa. Muškarac – vječita tema ženskih razgovora, od ranog djetinjstva do poznih godina. Kako žene sazrijevaju, tako se mijenja i njihov odnos prema muškarcima. Koristeći tekstove Duška Radovića, dvije glumice pričaju priče desetaka žena kroz situacije bliske našoj svakodnevici.

Teme koje njih zanimaju su: U muškarcima ima nešto ljudoždersko, Nisu ni ti muškarci strašila i kriminalci, Treba imati nekoliko kombinacija, Muž mora biti muško… Svaka priča ima svoju junakinju koju smo, možda, sreli na ulici, pijaci, trgovini… Ako izdvojimo vrijeme za ovu predstavu, otkrićemo njihove tajne. Predstava je namijenjena i muškarcima i ženama. Prvima da saznaju šta žene misle o njima, a drugima zbog mogućnosti identifikacije i pronalaska rješenja problema s prvima. Zgode i nezgode s “jačim polom” u ovoj prvenstveno glumačkoj predstavi, u kojoj do izražaja dolazi talenat glumica, su nasmijavale publiku iz priče u priču.

Ostavite komentar »