Isidori Kopanji nagrada za najbolju priču

09/06/2013 0
Isidori Kopanji nagrada za najbolju priču

Predstavnici USAID-a u BiH uručili su, na svečanosti u Osnovnoj školi “Ivo Andrić” u Banjaluci, učenici Isidori Kopanji nagradu za jedan od najboljih literarnih radova o dječijim pravima.

Isidora Kopanja jedna je od četiri djevojčice iz BiH koje su napisale najbolje priče o tome kako svi mališani, bez obzira na vjeru, naciju i ekonosmki status, treba da imaju ista prava za normalno i srećno odrastanje.

“Kada mi je nastavnica srpskog jezika dala letak o takmičenju USAID-a za najbolju priču o dječijim pravima, odlučila sam da i ja učestvujem, mada nisam očekivala da ću osvojiti nagradu”, rekla je ona novinarima.

Kao nagradu Isidora Kopanja dobila je pet računara za školu, a za sebe 100 dolara, putovanje u Sloveniju na utakmicu reprezentacije BiH na Evropskom prvenstvu u košarci i navijački dres sa svojim imenom.

Direktor Osnovne škole “Ivo Andrić” Željka Opačić rekla je da je velika čast imati učenike kao što je Isidora.

“Isidora je izuteno kvalitetan i primjeran đak naše škole. Ovo je prestižna nagrada, kojom se ponosi cijela škola. Zbog toga smo pripremili posebnu priredbu – da pokažemo da svi dijelimo sreću zbog ovog uspjeha”, istakla je Opačićeva.

Predstavnici USAID-a poručili su da Isidorom treba da se ponosi cijela škola, nastavnici i njeni roditelji, te da je ovu djevojčicu najveći uspjesi tek slijede.

(Agencije/Intermezzo)

Ostavite komentar »