Uskoro rekonstrukcija vrtića na Starčevici

09/20/2013 0
Uskoro rekonstrukcija vrtića na Starčevici

Predstavnici vojne misije Turske u BiH izrazili su spremnost da učestvuju u rekonstrukciji vrtića u naselju Starčevica, u objektu nekadašnjeg restorana „Ognjište“, rečeno je nakon  sastanka predstavnika Grada Banja Luka i vojne misije Turske u BiH.
Načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, Zoran Novaković, rekao je da bi rekonstrukcija trebala biti finansirana sredstvima Vlade Turske.

- Vrijednost projekta iznosi oko 200.000 evra i u novom vrtiću bismo mogli smjestiti oko 70-oro djece. Na zadnjem sastanku kod gradonačelnika, predstavnici turske vojne misije su tražili da im se dostavi spisak potencijalnih projekata u Banjoj Luci i da oni na bazi toga vide koji bi od ponuđenih projekata mogla finansirati njihova Vlada. Načelno smo se danas dogovorili da to bude vrtić na Starčevici – pojasnio je Novaković.

Prema Novakovićevim riječima, projektna dokumentacija je završena i biće dostavljena turskoj vojnoj misiji, a nakon toga slijedi njihov dopis prema Vladi Turske, koja treba da se izjasni o tome.
- Oni su uvjereni da će dobiti podršku za realizaciju ovog projekta, a poslije toga slijedi raspisivanje tendera. Projekat je podijeljen u dvije faze – prva je sama rekonstrukcija, a druga faza je opremanje. Još nije donesena konačna odluka o opremanju, ali oni su veoma blizu odluke da učestvuju i u tome. O početku radova ovog momenta ne mogu govoriti pošto to nije u našoj nadležnosti, jer će Grad u projektu biti samo tehnička podrška. Međutim, nadam se da radovi mogu početi do kraja godine – zaključio je Novaković.

(Intermezzo)

Ostavite komentar »