Besplatni kursevi za samohrane roditelje

10/25/2013 0
Besplatni kursevi za samohrane roditelje

Prvi besplatan kurs računara za 95 članova Udruženja samohranih roditelja „Ponos“ iz Banjaluke počeće sutra u prostorijama Informatičke akademije „InfoARS“ u ovom gradu. Kurs će trajati mjesec dana i održavaće se tri puta sedmično.
Ciklus besplatnih kurseva računara dio je projekta „Obrazovanje-put ka napretku“ koji sprovodi Udruženje „Ponos“ zajedno sa partnerima Informatičkom akademijom „InfoARS“ i Udruženjem građana „Nova generacija“.

U okviru ovog projekta, samohranim roditeljima, koji pohađaju kurseve, biće omogućeno besplatno čuvanje djece te radionice za djecu u organizaciji Udruženja “Nova generacija”.

U cilju umrežavanja i jačanja kapaciteta biće organizovane i tri cjelodnevne radionice, od kojih će se prva održati sutra u motelu “Nana”.

Pored članova “Ponosa”, na radionicama će učestvovati i samohrani roditelji iz Gornje Ljubije, Donje Ljubije, Prijedora i Kozarca, kao i članovi udruženja samohranih i razdvojenih roditelja “Norne” izTuzle.

Projekat „Obrazovanje-put ka napretku“ realizuje se pod pokroviteljstvom Američke ambasade u BiH, a njegov primarni cilj je samoosnaživanje samohranih roditelja i povećanje njihove konkurentnosti na tržištu rada.

(Banjaluka.com/Intermezzo)

Ostavite komentar »