Još jedan Srbin u Mančester junajtedu?

10/23/2013 0
Još jedan Srbin u Mančester junajtedu?

U Mančester junajtedu bi od ove zime mogla da igraju dva srpska fudbalera, jer bi kapitenu ekipe sa “Old Traforda” Nemanji Vidiću mogao da se pridruži Dušan Tadić.
Prema navodima specijalizovanog tviter naloga za vijesti vezane za Mančester junajted, @1ManUnitedNews, Tadić je svojim igrama u Tventeu privukao pažnju upravi kluba sa “Teatra snova”.

Novi menadžer Junajteda, Dejvid Mojes, od ranije je upoznat sa kvalitetima ovog reprezentativca Srbije, jer je svojevremeno, dok je bio na kormilu Evertona, posmatrao njegove igre dok je za potrebe jačanja svoje prethodne ekipe posmatrao nekadašnjeg Tadićevog saigrača iz Tventea, Liroja Fera, koji je na kraju završio u Noriču.

Holandski mediji navode da je Tadićeva cijena između deset i 12 miliona evra, a on sam, kada je nedavno upitan šta misli o interesovanju Ajaksa za njegove usluge, istakao je da mu je Tvente baš prija.

“Za mene je ovo najbolja opcija. Veoma sam srećan u ovom klubu. Imam dobar odnos sa trenerima, sa svima u klubu, čak i sa navijačima. Veoma sam srećan što igram ovdje”, rekao je Tadić.

Samo, to je bilo prije nego što se pojavila informacija da ga prati – Mančester junajted.

 Ko je Dušan Tadić?

Dušan Tadić je rođen 20. novembra 1988, a kao ofanzivni vezni igrač karijeru je počeo u rodnoj Bačkoj Topoli, gdje je nastupao za mlađe kategorije AIK-a.

Kao 13-godišnjak je prešao u Vojvodinu, u kojoj je proveo osam godina, od čega četiri u seniorskom pogonu. Od 2010. je u holandskom fudbalu, u kome je najprije nastupao za Groningen, a od 2012. za Tvente.

Za reprezentaciju Srbije je igrao 20 puta, upisavši se u pet navrata u listu strijelaca.

U dosadašnjoj profesionalnoj karijeri odigrao je 251 utakmicu i postigao 65 golova.

(Glas Srpske/Intermezzo)

Related posts:

Ostavite komentar »