Matičić osvojio zlato!

10/28/2013 0
Matičić osvojio zlato!

Član Kik-boks kluba “Draženko Ninić” Marinko Matičić (kategorija do 65 kilograma) osvojio je zlatnu medalju u disciplini “K-1″ na Svjetskom prvenstvu u verziji WKA (Svjetska kik-bokserska unija), koje je održano u grčkom gradu Heraklio.
Na putu do zlata imao je tri prepreke i sve tri je savladao na maestralan način. U četvrtfinalu je prekidom u drugoj rundi savladao predstavnika Srbije Sedada Bukvića. Medalju je osigurao u polufinalu jednoglasnom pobjedom na poene (3:0) nad predstavnikom Kosova Dardanom Menikšijem. U finalu je bio bolji od Amerikanca ruskog porijekla Nike Cigarasa, kojeg je savladao na poene jednoglasnom odlukom sudija, 3:0.

“Presrećan sam, jer mi se ostvario san da postanem svjetski šampion. Nadao sam se dobrom plasmanu, eventualno medalji, ali nisam ni sanjao da mogu da se dočepam najsjajnijeg odličja. Ovo je kruna moje dosadašnje karijere, a velike zasluge za ovaj uspjeh pripadaju mom treneru Draženku Niniću”, naglasio je Marinko Matičić.

On se osvrnuo i na rivale na putu do zlata.

“Pomalo sam se pribojavao predstavnika Srbije Sedada Bukvića, ali je ispalo sve kako treba i poslije serije udaraca u drugoj rundi on je obustavio otpor. Predstavnika Kosova Dardana Menikšija jednostavno sam morao da pobijedim i tako je bilo, a u finalu sam od samog početka imao inicijativu i zasluženo sam se popeo na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja”, dodao je Matičić.
Trener

Trener Kik-boks kluba “Draženko Ninić” Draženko Ninić presrećan je zbog uspjeha svog pulena.

“Prije odlaska u Grčku zajedno sa Marinkom sam priželjkivao bilo kakvu medalju, ali je on još jednom potvrdio da je izuzetno kvalitetan borac. Veliku zahvalnost dugujemo predsjedniku WKA za BiH Nijazu Mujiću, koji je bio vođa puta za Heraklio i koji je među putnike uvrstio Matičića. Ovaj mu se revanširao punom mjerom”, naglasio je Ninić.

(Glas Srpske/Intermezzo)

Related posts:

Ostavite komentar »