McDonald’s Banjaluka novinarima otvorio vrata kuhinje

10/25/2013 0
McDonald’s Banjaluka novinarima otvorio vrata kuhinje

Desetak novinara i urednika redakcija u Republici Srpskoj prvi su gosti koji su ušli u kuhinju restorana McDonald’s Banjaluka i saznali kako se pravi hrana po najvišim standardima bezbjednosti i kvaliteta.

Šef nabavke i kvaliteta za 19 McDonald’s restorana u Srbiji odgovorio je na sva novinarska pitanja o kvalitetu, sastavu i bezbjednostiproizvoda jednog od najpopularnijih lanaca restorana na svijetu.

„Visokim standardima kvaliteta i zdravstveno-higijenske ispravnosti proizvoda u McDonald’s restoranima širom svijeta posvećuje se izuzetno mnogo pažnje i ti standardi u velikoj mjeri doprinose uspješnom poslovanju korporacije na globalnom nivou. Beskompromisno provođenje McDonald’s Programa kvaliteta, preventivnih mjera zaštite i neprekidne kontrole čitavog lanca – od snabdjevača, preko distributera do restorana – obezbjeđuje nam garanciju da gostima u svakom trenutku služimo kvalitetne i zdravstveno-higijenski ispravne proizvode, koji ispunjavaju vrlo jasne i oštre kriterijumekad su u pitanju izgled, okus ili hrskavost na koje su naši gosti navikli“, rekao je Rade Ćirković, šef nabavke i kvaliteta kompanije „Nicefoods“, vlasnika McDonald’s franšize za Srbiju.

Svaki restoran u svijetu, tako i McDonald’s Banjaluka, četiri puta dnevno popunjava liste provjere bezbjednosti proizvoda u koje se upisuju izmjerene vrijednosti temperature opreme, kao i temperature sirovih i gotovih proizvoda.Tokom cijelog radnog vremena primjenjuju se efikasne mjere za pranje, čišćenje i dezinfekciju radnih površina, a strogo se vodi računa i o ličnoj higijeni. Pored redovnih kontrolakoje provode sanitarni organi, dva do tri puta godišnje provodi se i unutrašnja kontrola sanitarnih procedura, koje obuhvataju zdravstveni pregled radnika, mikrobiološki nadzor radnih površina, opreme, podova i vazduha, kao i mikrobiološke analize sirovih i gotovih proizvoda. Takođe, posebnu ulogu u zaštiti organoleptičkih svojstava (izgled, miris, okus, boja…) McDonald’s proizvoda ima prepoznatljiva ambalaža.

„Svi licencirani McDonald’s restorani primjenjuju standardizovano pakovanje svojih proizvoda. Prilikom izbora ambalaže vodi se računa o zaštiti  hrane, funkcionalnosti rukovanja, izgledu pakovanja i zaštiti okoline u kojoj će ambalaža završiti poslije upotrebe. Za ovu namjenu koristimo specijalne vrste kartona i papira, kao i  kvalitetnu štampu koja dozvoljava da se u nju pakuje hrana. Bitno je da pakovanja čuvaju toplotu, svježinu i druge odlike kvaliteta McDonald’s proizvoda. Takođe, u skladu s našom misijom izbalansirane ishrane, na svakoj ambalaži navedena je i nutricionistička specifikacija“, rekla je Desanka Landauer, marketing menadžer McDonald’s-a za Srbiju i Republiku Srpsku.

Banjalučani će takođe imati priliku da saznaju sve o kvalitetu namirnica i načinu pripreme obroka u restoranu. Vrata kuhinje McDonald’s restorana u Banjaluci za sve goste biće otvorena 26. oktobra od 10 do 18h. Svi zainteresovani građani mogu se prijaviti za ovu posjetu restoranu u okviru „Dana otvorenih vrata“ u restoranu McDonald’s Banjaluka, ul. Veselina Masleše, br. 23.

(Intermezzo)

Related posts:

Ostavite komentar »