Slušalice biraju muziku po vašem raspoloženju

10/30/2013 0
Slušalice biraju muziku po vašem raspoloženju

Majkrosoft je napravio slušalice koje će birati muziku prema vašem raspoloženju i zdravlju!
Već smo čuli za predviđanja da bi računari uskoro mogli da  prepoznaju lica, gestikulacije i razumiju naše raspoloženje, možda i bolje nego naši partneri. Na tom putu Majkrosoft trenutno radi na tehnologiji koja će omogućiti našim slušalicama da prate otkucaje srca, temperaturu tijela i ostale bioritmičke procese kako bi prepoznale naše zdravlje i raspoloženje. Projekat je u Majkrosoftu nazvan Septimu.

Istraživači iz Centra za bežično zdravlje Univerziteta u Virdžiniji i ranije su pisali o aplikaciji za smartfon nazvanoj Musical Heart za slušalice Septimu. Ovo “muzičko srce” automatski bira muziku prema vašem bioritmu i stanju tijela.

Ako ste uzrujani, srce vam ubrzano lupa, a tijelo je napeto, slušalice će izabrati muziku koja će vas umiriti. Ako vježbate i želite da održite otkucaje srca na određenom nivou, biraće muziku koja bi vas mogla motivisati u vježbanju.

Aplikacija Musical Heart trenutno je u izradi, a u međuvremenu možete koristiti aplikacije kao što su Songza ili Stereomood, uz pomoć koje ćete izabrati muziku koja najbolje odgovara vašem trenutnom raspoloženju.

(Vestionline/Intermezzo)

Ostavite komentar »