Zbog uništenog puta mještani Pavića ostali bez prevoza

10/30/2013 0
Zbog uništenog puta mještani Pavića ostali bez prevoza

Mještani Pavića, zbog lošeg makadamskog puta, prinuđeni su da se sami snalaze za prevoz, jer autobus, zbog vode i blata, već duže vrijeme ne dolazi u veći dio ove mjesne zajednice.
Zbog izostanka autobusa najviše trpe đaci, koji moraju da pješače i do četiri kilometra.

Predsjednik mjesne zajednice Pavići Novak Šipka je rekao da se makadamski put od osam kilometara nalazi u veoma lošem stanju.

Putni pravac prema Gornjim Pavićima je u katastrofalnom stanju. Tu je rupa na rupi. Zbog toga u veći dio mjesne zajednice autobus više i ne dolazi – rekao je on i dodao da đaci, stariji mještani i bolesni više ne znaju šta da rade.

Dodao je da iščekuju da dobiju oko 500 kubika materijala za nasipanje puta.

To nije ni blizu onoga koliko nam je potrebno, ali će bar ublažiti situaciju neko vrijeme – rekao je Šipka.

Mještanin zaseoka Klincovi, Slavko Klincov je rekao da su djeca iz ovog zaseoka najugroženija.

Djeca svaki dan idu pješke oko 4,5 kilometara do školskog autobusa po vodi i blatu, jer autobus ne vozi tom dionicom puta – rekao je Klincov i dodao da je njihov zaselak najudaljeniji.

Direktor Osnovne škole “Petar Kočić” u mjesnoj zajednici Kola Dubravka Bosančić je kazala da je upoznata za problemom provoza učenika i nastavnika u područnim školama u Stričićima i Pavićima.

Prevoz učenika u ovim mjestima isključivo zavisi od školskog minibusa koji vozi učenike iz Vilusa i Pavića, jer tamo nema nikakvog prevoza za lokalno stanovništvo – rekla je Bosančićeva i dodala da zbog loših puteva imaju mnogo izdataka za održavanje kombija koji svakodnevno prevozi đake.

U Odjeljenju za komunalne, stambene poslove i poslove saobraćaja Administrativne službe grada su rekli da ove godine nije planiran novac za rješavanje ovog problema.

Što se tiče iduće godine, u toku su aktivnosti na pripremama budžeta i programa koji će usvajati Skupština grada. Tek poslije toga biće poznato koji će se radovi izvoditi u 2014. godini – pojasnili su u Odjeljenju.

Voda

Osim puta, pojedini mještani Pavića imaju problem i sa vodom.

Nedavno smo dobili vodu, a moje domaćinstvo je izostavljeno. Meni, kao ocu četvoro djece, nije sprovedena voda, što zaista smatram nepravdom. Osjećam da smo zaboravljeni od svih i da je uzalud zvati pomoć – rekao je Klincov.

(Glas Srpske/Intermezzo)

Related posts:

Ostavite komentar »