10 najčešćih uzroka raka o kojima se malo govori i zna

11/08/2013 0
10 najčešćih uzroka raka o kojima se malo govori i zna

Čudotvoran lijek za rak ne uključuje operacije, hemoterapije, zračenja ili lijekove, nego saznanje o tome da upravo stvari koje činimo preventivno i u želji da spriječimo rak stvaraju plodno tlo za razvoj ove opake bolesti.

Evo kojih je deset uzroka svjesno prešućeno kako bi farmaceutska industrija i dalje bezbrižno zarađivala:

1. Hormoni u mesu i mlijeku: Većina domaćih životinja hranjena je umjetnim hormonima kako bi dobila na količini mlijeka i mesa. Umjetni hormoni uzrokuju infekcije, depresiju, rak i niz drugih bolesti.

2. Mamografija, stomatološke rendgenske zrake, skeneri na aerodromima: Je li vam tehničar na mamografiji zaboravio reći da provučete zaštitnu preklopnicu preko grudi prije nego što je pobjegao iz ordinacije? Da, riječ je o smrtonosnim zrakama koje prouzrokuju rak, a došli ste kako bi ste ga spriječili ili reagovali na vrijeme…

3. Aluminijum u dezodoransima i antiperspirantima: Većina tumora dojke nastaje u njenom gornjem kvadrantu, kod pazuha, upravo tamo gdje primjenjujemo dezodoranse prepune aluminijuma. Savjet? Koristite organske dezodoranse.

4. Toksična kozmetika: Koža je naš najveći organ i upravo nju tretiramo preparativnom i dekorativnom kozmetikom koja je prepuna petroleja i katrana. Kroz kožu ove otrovne supstance bez ikakvog problema putuju u krvotok i čine plodno tlo za stanice tumora. Počnite koristiti organsku kozmetiku i sanirajte štetu, piše portal Dnevno.hr.

5. GMO soja i kukuruz: Većina soje u Americi je genetski modifikovana i ako ste obožavalac, naprimjer, sojinog mlijeka prebacite se na neko drugo jer… Sojino mlijeko sadrži hemaglutinin, tvar koja crvene krvne stanice pretvara u ugruške. Osim toga, soja povećava estrogen.

6. Umjetni zaslađivači: Aspartam kao glavni sastojak umjetnih zaslađivača izmet je GMO bakterije E. coli koja je stanovnik debelog crijeva kao i kanalizacijskog otpada. Zloglasni aspartam nalazi se u gotovo svim gumama za žvakanje, lijekovima i većini hrane. Klonite ga se i okrenite sirovom šećeru.

7. Fluoridirana voda: Ne, to nije mineral koji se nalazi u prirodi niti pročišćava vodu koja prolazi kroz cijevi. Fluor zapravo onečišćuje vodu i ispire minerale iz našeg tijela te oslabljuje imunitet. Pijte izvorsku vodu.

8. Farmacija: Potražite iskrenog doktora koji će vam dati savjete o prehrani kao prevenciji za rak dojke. Klonite se velikih farmaceutskih kompanija zvučnog imena kojima je jedini cilj zarada i kojima je vaše oboljenje od velikog interesa.

9. Umjetne boje za hranu i konzervans: Gotovo svaka umjetna boja za hranu proizvedena je u laboratoriji. Silni konzervansi doslovno guše vaše stanice i pretvaraju ih u stanice raka. Okrenite se šarenom organskom voću i povrću. Zdravo je, a i tanjur čini ljepšim…

10. Sapuni, šamponi, paste, kreme: I opet, ono što se primjenjuje na koži, vlasištu ili zubima završava u vašem krvotoku. Parfemi, boje, životinjski nusproizvodi i ostali sumnjivi sastojci izazivaju rak.

(Nezavisne novine/Intermezzo)

Related posts:

Ostavite komentar »